Sportininkas juokauja, kad žmonės, kurie klausė, kur vyks treniruotis, liko lengvai šokiruoti.

„Išgirdę atsakymą, tik perklausdavo dar kartą, kur iš tiesų keliausiu“, – pasakoja A. Gelažninkas.

Šri Lanka beveik tokio pat dydžio, kaip Lietuva, klimatas nuolat karštas, 90 proc. šalyje esančių treniruočių trasų priklauso Šri Lankos kariuomenei. Galimybės treniruotis civiliai beveik neturi, sportininkai privalo gauti leidimą iš valstybės, taigi visos treniruotės vyksta varžybų metu.

A. Gelažninkas dar vasarą sulaukė kvietimo atvykti į Šri Lanką treniruoti ir sportininkų, ir kariuomenės.

,,Kai tik sulaukiau klausimo, ar galėčiau atvykti, nei kiek nesudvejojau. Treniruoti kariuomenę ir civilius? Kodėl ne!“, – prisimena motociklininkas.

Lenktynininkas džiaugiasi, kad vienu šūviu nušaus du zuikius.

,,Man be galo svarbu nuolatos palaikyti profesionalią fizinę formą. Motociklu įveikti Dakarą nėra fiziškai tas pats, kas ralį įveikti automobiliu ar kitomis priemonėmis – privalau būti pasiruošęs viskam. Galbūt čia nerasiu smėlio kopų, bet Dakare bus daugybė skirtingo grunto“, – tikino sportininkas.

Lenktynių trasoje lietuvio laukia ne tik gausybė treniruočių pačiam, tenka treniruoti ir Šri Lankos motociklininkus, kurių iš viso – apie 50 žmonių. Viena grupė, sako jis, sudaryta vien tik ši karių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)