Tačiau Vilniaus miesto savivaldybė nuo penktadienio, gruodžio 6 d. su fanfaromis atidarė miesto čiuožyklą. Smagumėlis. Kitą dieną jau skubėjome su gausia šeima pačiuožinėti gryname ore. Kaina ne tokia jau ir didelė – 2 eurai, jei turi savo pačiūžas, jei neturi – plius 3 eurai už nuomą. Bet paskaičiavus gausiai šeimai (3 vaikai), išeina ne taip jau mažai, 10 eurų, jei turi savo pačiūžas ir plius 15, jei pačiūžas nuomojiesi.

Norint sveikai leisti laiką su šeima bent jau kas antrą dieną, per mėnesį susidaro ne tiek jau ir mažai. Kilo mintis – kodėl gi negalėtų būti pusė kainos su šeimos kortele, o apie nemokamą apsilankymą su šia kortele net nedrįstame pasvajoti.

Padarykite realias nuolaidas, o ne tik imituokite, kad remiate daugiavaikes šeimas.

Šeimos kortelė

***

Komentuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ministro patarėja ryšiams su visuomene Eglė Samoškaitė:

Šeimos kortelė šiuo metu turi daugiau nei 130 partnerių, kurių suteikiamomis nuolaidomis gali naudotis gausios ar neįgalius vaikus auginančios šeimos. Nuolaidos taikomos kanceliarinėms, optikos, maisto prekėms, įvairioms pramogoms, mokymuisi, psichologinėms ar teisinėms paslaugoms ir taip toliau.

Čiuožyklą Vilniuje, Lukiškių aikštėje, administruoja Vilniaus miesto savivaldybės įsteigta viešoji įstaiga „Sveikas miestas“, kuri neseniai tapo Šeimos kortelės svečiu – tai yra trumpalaikiu partneriu, nes, kaip žinia, čiuožykla veikia ne visus metus.

Taigi ši šeima jau gali čiuožinėti su Šeimos kortele pigiau. Trijų asmenų šeima gali čiuožti už 5 eurus, keturių asmenų – už 6 eurus, penkių – už 7 eurus, šešių, septynių ir aštuonių asmenų šeima – už 8 eurus. Į kainą įskaičiuota ir pačiūžų nuoma.

Daugiau įvairiausių nuolaidų šeima gali rasti tinklapyje.