1. Horizontalios kaktos raukšlės

Horizontalios raukšlės kaktoje dar vadinamos nerimo raukšlėmis, ir ne veltui. Šios raukšlės atskleidžia, kad žmogus kasdien patiria nemažai streso ir jį kaupia. Jeigu kaktos raukšlės ypač ryškios, tai reiškia, kad jums derėtų sulėtinti gyvenimo tempą ir pasistengti labiau atsipalaiduoti. Be to, šios raukšlės taip pat gali būti ženklas, kad jūs vartojate per daug cukraus ir per mažai vandens. Tad jei pastebite kaktą vagojančias gilias raukšles, vertėtų sureguliuoti savo mitybą ir užsiimti veikla, kuri padeda atsipalaiduoti.

2. Raukšlės prie kairiojo antakio

Raukšlė prie kairiojo antakio tiesiogiai susijusi su blužnimi. Jei pastebėjote, kad per gana trumpą laiką raukšlė šioje vietoje gerokai pagilėjo, tai gali būti ženklas, kad susilpnėjo ar sutriko blužnies veikla. Nedelskite – kreipkitės į medikus.

Blužnies veiklą stimuliuoja ir stiprina kai kurie saldūs produktai, vis dėlto rekomenduojame reguliuoti suvartojamo cukraus kiekį, nes jei jis per didelis, tai taip pat kenkia blužniai. Rekomenduojame valgyti daugiau džiovintų vaisių – tai geriausias būdas sustiprinti blužnį.

3. Raukšlės prie dešiniojo antakio

Raukšlė prie dešiniojo antakio parodo organizmo užterštumo lygį. Kepenys yra tiesiogiai susijusios su odos būkle, o raukšlės prie dešiniojo antakio parodo, kad kepenų veikla sutriko. Jei ši raukšlė akivaizdžiai pagilėjo per trumpą laiką, ir tapo labiau pastebima nei įprastai, tai gali būti kepenų disbalanso ženklas. Geriausias vaistas tokiu atveju – organinė mityba, kai valgoma daug žalių daržovių, ypač žalialapių ir daug produktų, turinčių baltymų. Rekomenduojama sumažinti kavos, aštrių prieskonių ir druskos kiekį.

4. Raukšlė tarpunosyje

Tarpunosį vagojanti raukšlė gali reikšti, kad jus kankina alergija arba kad jūs labai dažnai nerimaujate ir patiriate daug streso. Įdomu tai, kad tarpunosio sritis yra susijusi su meilės reikalais, konkrečiai, su lytiniu potraukiu. Gili raukšlė tarpunosyje atskleidžia, kad lytinis potraukis susilpnėjo. Šiuo atveju tinka visi patarimai, kaip padidinti seksualinį potraukį – ne tik atjaunėsite, bet ir gyventi taps linksmiau.

5. Žąsies kojelės

Žąsies kojelėmis vadinamos raukšlės paakių šonuose. Jei jūsų veide šios raukšlelės itin ryškios, tai gali reikšti, kad jūs šypsotės visu veidu, tačiau gali reikšti ir tai, kad jūsų regėjimas susilpnėjo, ir jūs dažnai prisimerkiate, kad geriau matytumėte.

Ši veido sritis yra susijusi su tokiais organais, kaip kepenys, inkstai ir skrandis. Jei pastebėjote, kad žąsų kojelės itin išryškėjo, vertėtų susimąstyti apie savo mitybą ir keisti valgiaraštį.

6. Pajuodę ar patinę paakiai

Paakiai dažniausiai pajuosta, kai neišsimiegame – tai natūralu. Tačiau jei pastebite, kad paakiai pajuodę net po kokybiško miego, o ypač jei susiformuoja vadinamieji maišai, galbūt turite inkstų problemų arba pablogėjo kraujo apytaka. Tokiu atveju gali padėti mankšta, ypač joga arba bėgiojimas.

7. Skruostų spalvos pokyčiai

Jei skruostų oda tapo jautresnė, tai gali rodyti sveikatos problemas, ypač susijusias su plaučiais. Jei pastebite, kad pakito skruostų spalva, atsirado dėmių, ko gero sutriko plaučių veikla. Jei pastebite, kad darosi sunkiau kvėpuoti, nedelsdami kreipkitės į medikus.

Jautresnė skruostų oda tampa ir sutrikus virškinimo sistemai. Tokiu atveju rekomenduojama pagerinti mitybą ir pradėti reguliariai mankštintis. Geriausia sportinė veikla, gerinanti ir plaučių, ir virškinimo sistemos veiklą, yra bėgiojimas.

8. Raudonas nosies galiukas

Žiemą paraustantis nosies galiukas nieko nestebina, tačiau jei pastebite, kad nosis rausta ir vasarą, tai gali signalizuoti, kad turite kraujotakos sistemos ar širdies problemų. Nosis susijusi su širdimi ir jos pokyčiai gali reikšti, kad sutriko kraujospūdis. Nerekomenduojame šios problemos spręsti savarankiškai – jei ir toliau pastebite kraujospūdžio disbalansą, geriau kreiptis į medikus.

Jei sveikata nesiskundžiate, nosies galiukas gali rausti ir nuo per didelio kavos ir aštrių prieskonių kiekio. Sureguliuoti kraujospūdį ir sustiprinti sveikatą padeda produktai, kuriuose gausu riebalų rūgščių, pavyzdžiui, avokadai.

9. Raukšlės aplink burną

Raukšlės aplink burną, lūpų šonuose, susijusios su žarnynu. Jei pastebite, kad per trumpą laiką šios raukšlės pagilėjo, tai gali reikšti, kad sutriko gaubtinės žarnos sveikata. Laimei, gaubtinės žarnos būklę lengva pagerinti ir susigrąžinti puikią savijautą. Gerkite daug skysčių, valgykite daug vitamino D turinčių produktų ir reguliariai mankštinkitės.

10. Juoko raukšlės

Jei jūs esate linksmas, dažnai besijuokiantis žmogus, didelė tikimybė, kad tai atsispindi veide. Kai juokiamės, veidas išsikreipia į grimasą, o jei tai darome dažnai, ilgainiui gali susiformuoti gilios raukšlės. Išlyginti šių raukšlių nelabai įmanoma, o ir nebūtina, nes jos tiesiog atskleidžia jūsų natūrą.

Nors sveika priimti juoko raukšles kaip savo asmenybės atspindį, vis dėlto, jei pastebėjote, kad per trumpą laiką jos labai pagilėjo, tai gali būti ženklas, kad susilpnėjo kasos veikla. Tokiu atveju rekomenduojama į valgiaraštį įtraukti daugiau sveikų produktų, tokių kaip šilauogės, vynuogės ir česnakai.

11. Raukšlės virš viršutinės lūpos

Gilios vertikalios raukšlės ant viršutinės lūpos labai būdingos rūkantiems žmonėms. Nors su amžiumi lūpos darosi mažiau putlios, pagrindinė vertikalių raukšlių virš lūpų priežastis – rūkymas ir pernelyg ilgas buvimas saulėje. Tokio pobūdžio raukšlių atsiradimą taip pat skatina pasikartojantys veiksmai, pavyzdžiui, įprotis gerti gėrimus per šiaudelį.

Lūpų raukšlės taip pat siejamos su blužnimi – jos formuojasi, kai blužnis silpna. Blužnį stiprina daržovės – valgykite daugiau ir įvairesnių daržovių, ypač morkų ir ropių.

12. Ant lūpų iškylantys spuogai

Spuogai ant lūpų, kurie atrodo lyg balti iškilimai, gali signalizuoti apie prastą kraujo apykaitą. Nors patys spuogai nekelia grėsmės sveikatai, jie gali reikšti, kad yra gaubtinės žarnos problemų.

Jei norite pagerinti kraujotaką, reikėtų reguliariai mankštintis, per daug neapkraunant organizmo. Labiausiai tinka jogos pratimai ar bėgiojimas.

Žarnyno sveikatą užtikrinti padeda maisto produktai, kuriuose gausu skaidulų. Tačiau jei pasireiškė rimtesni simptomai – pavyzdžiui, skausmas ar kraujavimas – nedelskite, kreipkitės į medikus.

13. Kaklo raukšlės

Kaklo raukšlės formuojasi natūraliai, o su amžiumi vis labiau išryškėja. Jos gali formuotis nuo antsvorio, taip pat gali įspėti apie skydliaukės problemas. Kaklo raukšlės susijusios su skydliauke ir gali būti signalas, kad kažkas negerai būtent su šia liauka. Skydliaukę galima sustiprinti geriant cinko papildus ir sumažinus glitimo vartojimą. Vis dėlto, jei pastebite, kad ilgainiui skydliaukės būklė prastėja, primygtinai rekomenduojame kreiptis į medikus.

14. Raukšlės po apatine lūpa

Raukšlės, susiformavusios po pat apatine lūpa, virš smakro, gali reikšti, kad jūs kaupiate neigiamą energiją. Neigiamos energijos kaupimas ir sulaikymas kenkia sveikatai ir atsispindi po apatine lūpa.

Jei pastebėjote, kad raukšlė po apatine lūpa vis labiau ryškėja, pasistenkite skirti laiko poilsiui, atsipalaidavimui, suraskite būdą atsikratyti neigiamų jausmų, kuriuos sukaupėte.

15. Išryškėjusios smilkinių kraujagyslės

Išryškėjusios kraujagyslės kaktos šonuose išduoda aukštą kraujospūdį. Tai gali reikšti, kad žmogus patiria daug streso. Laimei, kraujospūdį galima mažinti užsiimant joga ar tiesiog periodiškai išeinant pasivaikščioti. Dar vienas natūralus būdas sumažinti kraujospūdį – valgyti daugiau bananų ir vartoti mažiau druskos. Taip pat reikėtų reguliariai mankštintis – tai padeda stabilizuoti kraujospūdį. Jei nepaisant visų pastangų venos išlieka išryškėjusios, reikėtų pasikonsultuoti su medicinos profesionalais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)