Šiandien pasirodys JAV darbo rinkos ataskaita. Investuotojai spėja, kad stabiliai geri darbo rinkos duomenys gali gerokai sumažinti tikimybę, kad FED toliau mažins palūkanų normas. JAV 10-ies m. vyriausybės obligacijų pajamingumas padidėjo 3 baziniais punktais, iki 1,81 procento. JAV akcijų indeksai šiek tiek pakilo („S&P 500“ +0,15 proc., „Dow Jones“ +0,10 proc.,), D. Trumpui pareiškus, kad derybos su Kinija vyksta sėkmingai, nors investuotojų entuziazmą sumažino kiek vėliau sekusi žinia kad vis dar nesutariama dėl to, kiek Kinija turėtų pirkti amerikietiškos žemės ūkio produkcijos. OPEC ir šalims partnerėms posėdžiaujant Vienoje, naftos kaina po gana permainingos prekybos sesijos pakilo 0,62 proc. (iki 63,9 JAV dolerio už barelį).

Naftą išgaunančios šalys diskutuoja dėl pasiūlymo sumažinti produkciją dar 0,5 mln. barelių per dieną (prie dabar jau esamų 1,2 mln. barelių). Rinkos apžvalgininkai pastebi, kad pasiūlos šis naujas susitarimas nesumažins, nes gavyba ir taip jau buvo sumažinta būtent 0,5 mln. barelių daugiau, negu to reikalavo įvesta kvota. „Saudi Aramco“, kaip ir tikėtasi, įgyvendino visų laikų didžiausią pirminį viešą akcijų siūlymą, išplatindama 1,5 proc. bendrovės akcijų už 25,6 mlrd. JAV dolerių.

Baltijos šalių biržose investuotojų aktyvumas išseko – per tris biržas vakar sudaryta sandorių už 684,1 tūkst. eurų, OMXB indeksas smuktelėjo 0,11 procento. Antrą dieną iš eilės gerokai ūgtelėjo „Pro Kapital Grupp“ akcijų kaina (+5,43 proc.), nors jokių naujienų per biržą bendrovė nėra išplatinusi.

Pagal sandorius (63) ir apyvartą (61,4 tūkst. eurų) pirmą vietą užėmė „Tallinna Sadam“ (-0,25 proc., iki 1,98 euro už akciją). Šiaulių bankas (-0,20 proc.) pranešė, kad nuo 2020 m. sausio 1 d. bus tiesiogiai prižiūrimas ECB.

Gruodžio 4 d. ECB paskelbė atnaujintą subjektų, kuriems taikoma konsoliduota rizikos ribojimu pagrįsta priežiūra, sąrašą. Šiaulių bankas, kaip viena iš trijų didžiausių kredito įstaigų Lietuvoje, buvo priskirtas reikšmingiems subjektams. „Olainfarm“ (+1,10 proc.) pranešė, kad nauja bendrovės vadove paskirta E. Bushberg, turinti 25 metus darbo tarptautinėse farmacijos kompanijose patirties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją