Pirmoji intelektuali debesų buhalterija?

Jau nuo pat pradžių B1.lt kūrėjai kėlė sau tikslą pažangiomis technologijomis mažinti Lietuvos įmonių buhalterinės apskaitos kaštus. Prie privalumų, kuriuos, lyginant su senosiomis buhalterinėmis programomis, užtikrina integruota debesų buhalterija, daugelis įmonių jau priprato. Tačiau kai kalba pasisuka apie dirbtinį intelektą, apskaitos specialistams kyla nerimas, ar nauji funkcionalumai, užuot palengvinę kasdienybę, jos neapsunkins.

Apie intelektualios debesų sistemos veikimą paklausta B1.lt komanda paaiškina, jog iš tiesų DI rolė buhalterijos procesuose gali būti labai paprasta: pavyzdžiui, vadovas ar apskaitininkas reikiamus failus nufotografuoja telefonu arba kompiuteriu ir įkelia į debesų sistemą. Failams atsidūrus sistemoje, buhalteris spusteli mygtuką „atpažinti“. Čia savo darbą atlieka dirbtinis intelektas, sugebantis iššifruoti bei surinkti informaciją bei perkelti ją į atitinkamus sektorius. Tuomet buhalteriui belieka patvirtinti gautą rezultatą, vos vienu mygtuku įkeliant visus duomenis į apskaitą. B1.lt vadovo Filip Borcov duomenimis, šis patentuotas funkcionalumas Lietuvos debesų buhalterijos sektoriuje neturi analogų.

Nuo funkcionalumų – prie naujos darbo kultūros

Kaip dažnai būna, mažos kasdieninės pergalės efektyvinant darbo procesus veda prie kur kas didesnių pozityvių pokyčių įmonėje. Dėl to, kalbėdami apie siūlomas sistemines inovacijas, B1.lt autoriai grįžta prie pagrindinės savo misijos: sutaikyti buhalterius su įmonių vadovais.

Daugelis vadovų pasvajoja, kad jiems nebereikėtų klaidžioti buhalterio apskaitos labirinte. O buhalteriai savo ruožtu norėtų nebūti apkrauti techniniais darbais. Tiek vadovai, tiek buhalteriai sutaria, jog būtų nepalyginamai lengviau komunikuoti, jei nebereikėtų vienas kito trukdyti neesminiais klausimais ir kiekvienas turėtų savo prieigą prie jiems reikalingų duomenų. Pasak B1.lt ekspertų, universalią vieno langelio buhalteriją debesyje labiausiai pamėgo vadovai, norintys savo įmonėse diegti naują darbo kultūrą. Siekdami nepasilikti vakarykštėje dienoje, jie seka naujoves ir ieško vis modernesnių sprendimų savo verslui valdyti. Tad galimybės darbuotojams realiu laiku matyti ir kontroliuoti verslo procesus, sumažinti darbą iki kelių mygtuko paspaudimų ar sutalpinti visą reikiamą informaciją į išmanųjį telefoną tampa itin svarbios.

Efektyvi pagalba apskaitos įmonėms

Turint omenyje, kiek kainuoja naujausi į rinką išleidžiami modernūs prietaisai ir programos, gali pasirodyti, jog dirbtinio intelekto privalumai įperkami tik įmonėms galiūnėms. Tačiau B1.lt atstovai teigia sukūrę pigiausią integruotos apskaitos sprendimą rinkoje. Pasak kompanijos atstovų, pirmąjį mėnesį visi klientai gali nemokamai išbandyti visas B1.lt teikiamas paslaugas. Taip siekiama pralaužti įsisenėjusios darbo kultūros ledus ir pamažu supažindinti vis naujus verslo segmentus su esama alternatyva.

Papildomi privalumai siūlomi ir buhalterinėms bendrovėms, apsisprendusioms savo klientų apskaitą tvarkyti naujojoje sistemoje: šios gauna nemokamą planą „Partneris“, leidžiantį naudotis B1.lt apskaitos sistema, geriausiomis sąlygomis įsidiegti naujus funkcionalumus, gauti nemokamas konsultacijas, o kai kuriais atvejais – ir prisitraukti naujų klientų, ateinančių per B1.lt rekomendacijų tinklą. Toks bendradarbiavimo modelis padeda gerokai sumažinti buhalterinių įmonių veiklos sąnaudas bei kokybiškai aptarnauti didesnį kiekį klientų.

Dirbtinis intelektas nenustoja tobulėti. Kas toliau?

Kaip teigia B1.lt sistemos atstovai, atliekant technologijų bandymus šiuo metu aktyviai siekiama užtikrinti, kad dirbtinis intelektas pranoktų žmogaus darbą ne tik greičiu, bet ir kokybe. „Pasitelkdami DI, mes nuolat stengiamės tobulinti produktą, palengvinti buhalterių darbą ir pašalinti bet kokią klaidų riziką“, - teigia F. Borcov. Kaip išduoda pašnekovas, jo komanda, diegdama papildomus funkcionalumus, neketina sustoti: DI panaudojimo laukas bus ir toliau plečiamas, automatizuojant visas įmanomas apskaitos operacijas.

Daugiau informacijos rasite šioje nuorodoje: dirbtinis intelektas apskaitos sistemoje.

Užsakymo nr.: PT_82953891