Favortais laikyti E. Sodeika ir I. Sodeikienė už savo nugaros ant prizininkų pakylos paliko duetus iš Italijos ir Rusijos.

Šiais metais jie nepralaimėjo nė vienų varžybų ir tapo Europos čempionais. Vilniuje šeštadienį visus penkis Evaldo ir Ievos standartinės programos šokius teisėjai įvertino pirmąja vieta.

Tai pirmasis Lietuvos poros iškovotas WDSF pasaulio standartinių šokių mėgėjų čempionų titulas.

Tiesa, toks trofėjus 2006 metais Arhuse (Danija) buvo laimėtas Arūno Bižoko ir Editos Daniūtės, tačiau dėl E. Daniūtės organizme rasto dopingo – draudžiamos medžiagos sibutramino – ir jos diskvalifikacijos planetos pirmenybių metu, aukso medaliai ir titulas iš poros buvo atimti bei perleisti tuometiniams lietuvių konkurentams italams Silviai Pitton ir Paolo Bosco.

Į medalius Vilniuje taikėsi ir kita Lietuvos pora Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva, kuriems pasaulio čempionatas sostinėje kartu buvo ir atsisveikinimas su mėgėjų sportu.

Jie liko per plauką nuo prizininkų pakylos – finale užėmė ketvirtą vietą. Nuo kitų metų pora startuos standartinių šokių profesionalų varžybose.

Iš viso pasaulio standartinių sportinių šokių pirmenybėse Vilniuje varžėsi 77 poros.

Pasaulio čempionato finalo rikiuotė:

1.Evaldas Sodeika / Ieva Sodeikinė (197,04)Lietuva
2.Francesco Galuppo / Debora Pacini (193,63)Italija
3.Jevgenijus Mošeninas / Dana Spicyna (189,54)Rusija
4.Vaidotas Lacitis / Veronika Golodneva (188,96)Lietuva
5.Aleksejus Gluchovas / Anastasija Glazunova (186,75)Rusija
6.Madis Abelis / Aleksandra Galkina (181,63)Estija


Garbė rengti pasaulio standartinių sportinių šokių čempionatą Vilniuje Lietuvai po suteikta po ketverių metų pertraukos. Pasaulio pirmenybės mūsų šalies sostinėje jau buvo rengtos 2004 ir 2015 metais.

Kartu su pasaulio čempionatu „Siemens“ arenoje vyko ir aukščiausio lygio Lotynų Amerikos šokių reitingo varžybos.

Per pertrauką savo meistriškumą demonstravo ir visuomenei prisistatė pajėgiausi Lietuvos breiko šokėjai. Nauja sporto šaka breikas yra įtrauktas į 2024 metų Paryžiuje vyksiančių vasaros olimpinių žaidynių programą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)