Norint juo pasinaudoti, neprireiks nei specialių įgūdžių, nei instrumentų. Viskas, ką prisieis naudoti, rasite akies mirksniu, be to, net neišeidami iš virtuvės.

Tad, pasiruoškite: tarką galąsti šįkart siūlome naudojant keraminį puodelį ir šiltą vandenį.

Jokių fokusų su tokiomis priemonėmis atlikti nereikės. Tiesiog apverskite puodelį ir pasižiūrėkite į jo dugną. Veikiausiai pamatysite kraštu einantį apvadą, kurio paviršius – abrazyvinis. Jame, tiesą sakant, ir glūdi visa paslaptis. Tiktai dėl jo puodelis gali laisvai atstoti kone bet kokio tipo tarkos galąstuvą.

Taigi, čiupkite puodelį ir įsivaizduokite, kad jūsų rankoje – kokia nors stambi daržovė, kurią ketinate sutarkuoti. Tada 20–60 sekundžių braukykite puodeliu per tarkos dantelius nuo krašto iki krašto – lygiai taip, kaip darote tarkuodami maisto produktus. Po šios neįmantrios procedūros tarkos danteliai taps gerokai aštresni. Jei reikia, procedūrą galima pakartoti.

Atskirai derėtų pridurti, kad po taip suimprovizuoto galandimo (kaip ir po įprasto) tarką reikia nuplauti, pakišus po šilto vandens srove, o tada apžiūrėti, ar ant dantelių neliko metalo arba keramikos dulkelių.

Beje, nerimauti dėl puodelio tikrai nereikia. Puodelis pastebimai nukentėtų tik tada, jei juo būtų galandamos konvejeriu slenkančios tarkos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)