Didelės apimties senųjų vandentiekio tinklų plovimo darbai vykdomi atsižvelgiant į klientų pastabas. Kad paplavos nepatektų klientams, tam jiems kelioms valandoms tenka atjungti vandenį.

Kad tinkama geriamojo vandens kokybė Naujamiestyje ir Žemuosiuose Paneriuose būtų užtikrinama nuolat, o rezultatas būtų tvarus, „Vilniaus vandenys“ konkurso būdu nusipirko paslaugą ir su modernia austriška technika per devynias lapkričio dienas išplaus pagrindines Naujamiesčio ir Žemųjų Panerių vandentiekio tinklo magistrales.

Klientai perspėjami viešai ir individualiai

Apie tai, kur ir kada konkrečiai bus plaunami vandentiekio tinklai bei atjungtas vandens tiekimas, Naujamiesčio ir Žemųjų Panerių gyventojai perspėjami SMS žinutėmis, bendradarbiaujant su būsto administratoriais – iškabinami skelbimai laiptinėse. Šiose miesto dalyse veikiančios bendrovės įspėjamos elektroniniais laiškais. Informacija viešai skelbiama ir per žiniasklaidą.

Kol laikinai atjungtas vanduo, kad nepatogumų būtų kuo mažiau, „Vilniaus vandenys“ į reikiamus kvartalus siunčia automobilius su geriamuoju vandeniu. Taip pat gyventojų prašoma, kad gavę pranešimus apie plovimo darbus, patys iš anksto pasirūpintų vandens atsargomis.

Plovimas vyksta etapais

Planuojama, kad visi plovimo darbai dviejuose sostinės rajonuose bus baigti kitą trečiadienį, lapkričio 20 d., o vienoje gatvėje ar jos dalyje plovimas turėtų trukti ne ilgiau kaip 12 valandų. Tinklus plauti numatoma dienomis, nuo 8 valandos ryto iki 20 valandos vakaro, kad naktį kompresorių triukšmas netrikdytų gyventojų poilsio.

Tose vietose, kur vyks darbai, klientams laikinai nebus tiekiamas vanduo, jų prašoma neatsukti šalto vandens čiaupo, nejungti skalbimo mašinų bei indaplovių. Taip pat tam tikrose gatvėse ties hidrantais ir važiuojamojoje kelio dalyje esančiais šuliniais gali būti ribojamas eismas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)