Anot šaltinių, labai dažnai vaikai spardosi, rėkauja ir kitaip netinkamai elgiasi dėl to, kad nesupranta, ką išgyvena, ir negali rasti tinkamesnio būdo, kaip išreikšti savo jausmus. Pykdami ir elgdamiesi netinkamai jie stengiasi įveikti naujas sudėtingas emocijas, kurias jaučia pirmą kartą gyvenime.

Anglijos mokyklos ėmėsi spręsti šią problemą nauju požiūriu, t.y., mokydamos sąmoningumo ir meditacijos, kad pagerintų bendrą mokinių psichinę sveikatą. 370 mokyklų visoje Anglijoje vaikai bus mokomi medituoti, raumenų atpalaidavimo technikos ir sąmoningo kvėpavimo pratimų.

Be didėjančio mažų vaikų, kuriems pasireiškia ankstyvos depresijos ir nerimo požymiai, skaičiaus, Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) pranešimai taip pat nurodė, kad vienas iš 8 britų vaikų turi psichikos sutrikimų.

Vaikų joga

Nepaisant šios statistikos, tik 1 iš 5 Didžiosios Britanijos vaikų, turinčių psichikos problemų, gali gauti reikalingą gydymą.

Tiesa, Anglija nėra vienintelė šalis, kuri ėmėsi tokios praktikos. 2016 m. Baltimorės mokykla nusprendė nebetaikyti bausmių. Vietoje jų vaikai eina praktikuoti kvėpavimo ir tempimo pratimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)