Trečiadienį, finansų ministras Vilius Šapoka pasirašė raštą, kuriuo inicijuojamas darbo grupės sudarymas. Ji vertins „Ignitis grupės“ galimybes finansavimą tolimesnei plėtrai pritraukti išplatinant akcijas nacionalinėje ir tarptautinėse vertybinių popierių biržose.

„Ignitis grupė“ – strateginė šalies įmonių grupė ir reikšmingas finansų rinkos dalyvis, todėl turėtume matyti, vertinti ir rūpintis ilgalaike tiek grupės, tiek Lietuvos kapitalo rinkos perspektyva. Iškėlėme ambicingus tikslus, susijusius su Nacionalinės energetikos strategijos įgyvendinimu, todėl turime veikti toliau skaidriai ir efektyviai – iš darbo grupės tikiuosi optimalaus ir subalansuoto sprendimo, kuris užtikrintų grupės plėtrą ir naudą visuomenei“, – pranešime cituojamas V. Šapoka.

Pasak „Ignitis grupės“ valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus Dariaus Maikštėno, šiuo metu vykstantys pokyčiai yra tiesiogiai susiję su praėjusiais metais paskelbta „Ignitis grupės“ 2030 strategija.

„Per artimiausią dešimtmetį mūsų investicijos į plėtrą sieks 6 milijardus eurų, todėl privalome užsitikrinti efektyviausią finansavimo modelį: pritraukdami akcinį kapitalą, platindami skolos vertybinius popierius ar derindami abi šias alternatyvas“, – sako „Ignitis grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius D. Maikštėnas.

Lapkričio 11 d. „Ignitis grupė“ sprendimas inicijuoti antrinių bendrovių „Energijos skirstymo operatorius“ ir „Ignitis gamyba“ akcijų išpirkimą ir jų pasitraukimą iš biržos yra tiesiogiai susijęs su Finansų ministerijos iniciatyva svarstyti įmonių grupės ilgalaikio finansavimo alternatyvas.

Šiuo metu „Ignitis grupė“ valdo 96,82 proc. „Ignitis gamyba” ir 94,98 proc. „Energijos skirstymo operatorius“ akcijų.