Šalies čempionai 31-ojo turo susitikime namuose 4:1 (1:1) pranoko „Kauno Žalgirį“, iškovojo jau 16-tą pergalę iš eilės ir labai apsunkino kauniečių šansus pakovoti dėl bronzos.

Dvikova „Arvi“ arenoje prasidėjo gana netikėtai: jau 5 minutę po savalaikio Danielio Romanovskio perdavimo į akistatą su Ivanu Kardumu išvestas Karolis Šilkaitis tiksliai smūgiavo pažeme.

Tai buvo pirmasis saugo įvartis A lygoje nuo 2016 metų, be to, „Kauno Žalgiris“ nutraukė ketverių sausų rungtynių su „Sūduva“ seriją.

Vis tik ilgai svečiai pranašumu nesidžiaugė, kadangi jau 15 min. krito išlyginamasis įvartis. Į ataką nuskubėjęs Semiras Kerla atliko perdavimą Mihretui Topčagičiui, kuris baudos aikštelėje aplenkė varžovus bei tiksliai mušė galva. Tai buvo 19-asis austro įvartis šiame A lygos sezone. Pirmam kėliniui artėjant į pabaigą M. Topčagičius buvo arti dublio – galva muštas kamuolys skriejo greta virpsto.

Antrojo kėlinio pradžioje abi vienuolikės žaidė gana lygiai ir apsikeitė pavojingais išpuoliais, kai buvo sudrebintos vartų konstrukcijos. Vis dėlto 69 min. „Sūduva“ išsiveržė į priekį: dublį atliko 20-uoju taikliu smūgiu šiame A lygos sezone džiaugęsis M. Topčagičius.

Galutinius taškus šeimininkai sudėjo 85 ir 86 min. Įvarčius greitų kontratakų metu pelnė po keitimo aikštėje pasirodęs Eligijus Jankauskas bei Aleksandras Živanovičius.

Paskutinėmis akimirkomis stadione susirinkusių sirgalių laukė maloni staigmena – į kovą buvo mestas Vaidas Slavickas, kuriam oponentas liepos mėnesį sulaužė koją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)