„Paprašiau savo vyriausiojo sūnaus nueiti į parduotuvę ir nupirkti žiebtuvėlį, kadangi važiavome į kapines, norėjome uždegti žvakutes. Jis atstovėjo eilėje, tačiau pardavėja jo paklausė, ar jis turi 18-ika metų. Mano sūnui – 17-ika, tai išgirdusi pardavėja jam žiebtuvėlio nepardavė. Grįžęs pas mane vaikas buvo kiek sutrikęs, kadangi pasijautė lyg kokį nusikaltimą būtų daręs“, – situaciją prisimena moteris.

„Man buvo šioks toks šokas. Nuo kada degtukai ar žiebtuvėliai parduodami nuo 18-ikos metų? Buvo didžiulė nuostaba. Mano vaikas atstovėjo didžiulėje eilėje, o aš tuo tarpu jo laukiau su kitu, mažamečiu sūnumi, nenorėjome visi brautis į eilę dėl žiebtuvėlio. Galiausiai sūnus ateina ir sako, kad jam jo nepardavė. Didelės dramos iš to nedarėme ir žiebtuvėlį nusipirkome pakeliui esančioje degalinėje, tačiau tai buvo nemalonus nesusipratimas“, – DELFI sako pašnekovė.

Vėlinių dieną I. Kvedarienė aplankė vyriausiojo sūnaus tėčio kapą. Pirmasis dizainerės vyras mirė, kai judviejų pirmagimiui buvo vos 3-eji.

„Svarstau, kad mano sūnus būtų galėjęs ir vienas aplankyti savo tėčio kapą, tuomet ši situacija būtų buvus dar liūdnesnė, jei dėl jam neparduoto paprasčiausio žiebtuvėlio jis būtų negalėjęs uždegti žvakutės. Anksčiau mūsų namuose buvo kuriamas pečius, kurį taip pat kurdavome arba degtukais, arba žiebtuvėliu. Sunku suprasti, kodėl taip nutiko. Juo labiau, kad per tokias šventes tokios prekės yra perkamos tikrai dažniau“, – sako moteris.

Minima situacija įvyko vienoje Kauno „Maximos“ parduotuvėje. Pasak I. Kvedarienės, pardavėja jos sūnaus tiesiog paklausė, ar jis yra pilnametis, neprašydama parodyti jo asmens dokumento – taip, kaip to reikalauja šalies įstatymai.

Kiek vėliau po šios situacijos Indrės šeima ėmė domėtis, ar iš tiesų nepilnamečiams neturėtų būti parduodami degtukai ar žiebtuvėliai, tačiau jokių apribojimų nerado.

DELFI susisiekus su „Maximos“ atstove spaudai, ji patikino apgailestaujanti dėl susidariusios situacijos.

„Atsiprašome kliento dėl šios situacijos. Žiebtuvėliai nėra priskiriami prekių kategorijai, kurių įsigijimą ribotų pirkėjo amžius. Pasikalbėsime su savo parduotuvės darbuotojais, kad tokia situacija nepasikartotų“, – komentavo atstovė ryšiams su visuomene Rima Aukštuolytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)