Antrajame kėlinyje į priekį išsiveržę šeimininkai ilgai kontroliavo situaciją ir, panašu, per anksti patikėjo pergale. Varžovų toli nepaleidę ir netikėto šanso sulaukę žalgiriečiai juo pasinaudojo bei puikiai žaisdami gynyboje sudavė įspūdingą smūgį paskutinėmis sekundėmis. Š. Jasikevičiui pergalė yra itin maloni ir netgi netikėta: vienu metu treneris pats buvo susitaikęs su tuo, jog proga smogti nebeateis.

„Fantastinė pergalė. Ką čia gali ir besakyti. Ištraukėme tokias rungtynes, kurias ilgai atidavinėjome patys. Ir tos klaidos, ir tie gynybiniai nesusišnekėjimai... Šioje situacijoje buvo svarbiausia būti šalia. Išlikti kuo ilgiau. „Fenerbahče“ organizacijai ir tokiems dideliems žaidėjams tokioje situacijoje sukyla nervai. Mums buvo labai svarbu išsaugoti galimybę smogti. Man atrodė, kad ta galimybė jau nebeateis, nes mes vis kišdavome sau pagalius į ratus, bet šį kartą rungtynės pakrypo į mūsų pusę“, – sakė Š. Jasikevičius.

Pergalingus taškus „Žalgiriui“ pelnė 19 taškų iš viso surinkęs Marius Grigonis, kuris likus žaisti 7 sekundes pataikė sudėtingą dvitaškį iš po krepšio, o vėliau ir įtvirtino savo komandos pranašumą baudų metimais. Dėl gynėjo sveikatos sunerimęs Š. Jasikevičius džiaugiasi, jog rezultatą persvėrusi lemiama ataka pavyko nepaisant to, kad nebuvo galimybės jos suplanuoti.

„Marius buvo tas, kuris rungtynių pabaigoje patraukė. Lyderystės mums trūksta, ir šiandien man jos pritrūko. Aišku, aš negaliu daug tikėtis iš naujų žaidėjų, kad jie supras viską, ko mes reikalaujame. Turi mus tempti praėjusių metų lyderiai, nes jie viską žino, ką ir kurioje situacijoje reikės daryti. Buvo ir gerų epizodų, bet visumoje gali būti žymiai geriau.

Mariaus galas tikrai buvo įspūdingas, lieka tikėtis, kad jam nieko nenutiko su koja, nes ji buvo pilnai nuskausminta. Lauksime rezultatų, o nerimo yra labai daug.

Kažkokio plano lemiamai atakai nebuvo. Juolab, kad neturėjau minutės pertraukėlės. Tiesiog su kiekvienu metimu jautėsi, kad artėjame, o jie manė, kad tokioje situacijoje nebegali pralošti. Kažkiek pasisekė, bet tą sėkmę turi prisivilioti. Mes labai ilgai buvome arti.

Šiuolaikiniame krepšinyje septyni taškai yra du tritaškiai ir perimtas kamuolys. Mes dėl tų detalių neišpildymo patys gaudavome tokius periodus ir iškart turėdavome penkis ar septynis „į minusą“.

Toks jausmas, kad kovojome daugiau, nei su „Zenit“. Jei pasakytum, kad prieš „Fenerbahče“ padarei 19 klaidų ir liko aibė neišpildytų dalykų... Nežinau, ar čia potencialas, ar kažkas tokio. Sunku pasakyti“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

– Nando De Colo pelnė 29 taškus. Kas nepavyko ginantis prieš jį?

– Dėl to kažkiek kaltės turiu prisiimti ir aš, bet pirmoje mačo pusėje jis pataikė berods keturis tritaškius, o trys iš jų buvo ne mano, ne pagal žaidybinį planą. Mes paprasčiausiai užmigdavome, o jis įmesdavo tris taškus. Jaučiasi, kad „Fenerbahče“ klubui reikia jo taškų. Be to, nusprendėme jo nedvigubinti, nes nenorėjome palikti laisvų, statiškų tritaškių Westermannui, Dixonui, Williamsui ar Datome. Rizikavome, bet trys tritaškiai yra užsižiopsojimas. Mes varžovams duodame per daug forų.

– Kas pasikeitė po pertraukos? Varžovai beveik nepelnė antrojo šanso taškų.

– Man buvo labai keista, nes žaidėme vadinamąjį flatą – tavo penktas ar ketvirtas numeris visada išlieka priekyje. Norėjome žaisti dideliu penketu, nes mažesniu penketu ir pikenrolais laimėti negalėjome. Bandėme laimėti fiziškai, ko mums trūko paskutinėse dvejose rungtynėse. Aš ir žaidėjų paklausiau, kaip gali būti puolime kamuoliai atkovoti, kai mūsų aukštas žaidėjas turi būti geresnėje pozicijoje. Nežinau, svarbiausia buvo išlikti arti, o vėliau nusišypsojo laimė mums.

– Ar esate labiau patenkintas puolimo organizavimu?

– Labai jau į viršų ir apačią. Thomą norėjosi patausoti, nes atrodė aiškiai pavargęs trečiadienio vakarą. Luką išėmėme, nes norėjome daugiau fiziškumo. Norėjome žaisti didesniu penketu, todėl reikėjo kažką aukoti. Tokie yra sprendimai. Gerai, kad šįkart jie pakrypo į mūsų pusę.

– Kiek antroje mačo pusėje padėjo Zacho LeDay energija?

– Varžovai pradėjo dažnai keistis, o Zachas turėjo pranašumą prieš kai kuriuos žaidėjus. Per 48 valandas jį labai sunku paruošti prieš „Fenerbahče“ dvigubinimo sistemas ir taip toliau. Dabar svarbiausia yra gerinti žaidimą, rinkti taškus. Ačiū Dievui, pagal taškus esame normalioje situacijoje.

– Nemaža dalis klaidų padaryta vos patiems spėjus perimti kamuolį. Kas nesuveikia tokiose situacijose?

– Per mažai agresyvumo, mus išmuša iš savo situacijų. Kiekvieną sykį prie išsikeitimų mes sugauname kamuolį ir visada žiūrime, kur pasuoti... Tokios vaikiškos klaidos... Bet turime būti teisingi – pusė komandos yra absoliučiai vaikučiai.

– Nigelis Hayesas pirmą kartą Eurolygoje žaidė trečioje pozicijoje. Kaip jam sekėsi?

– Svarbiausia buvo nepralaimėti fiziškumo. Žinojome, kad kažkur galime susikurti daugiau pranašumo po krepšiu, nei žaidžiant pikenrolą. Mano planas, nežinau, kiek jis pavyko... Kartais kamuolio neįvesdavome, nesuprasdavome dvigubino sistemos. Mums užtenka, kad jie dvigubina, mums tik reikia praplėsti aikštę... Kažkokį pranašumą mes turime, bet 48 valandos po rungtynių ir treniruotė be teipų... Labai sunku yra.

– Kaip komandai per tas 48 valandas sekėsi psichologiškai. Kas buvo akcentuojama?

– Man atrodo, kad kovojome, bet mane labai nuvylė rungtynės su „Zenit“. Dabar buvo geriau. Reikėjo likti, arti, o tuomet smogti. Kažkaip tai gavosi. Vaizdas toks, kad esame toli nuo savo potencialo. Aš jums kiekvienais metais sakau, kad klausimas, ar mes būsime viena iš tų komandų, kuri ateina į savo potencialą... Kiekvienas interviu toks pats ketverius, penkerius metus. Nežinau, iš kur gauti tų naujų frazių, kad būti įdomesniu.

– Željko Obradovičius išgyvena sunkiausią karjeros startą. Ar dėl to gavote po rungtynių iš jo kokią nors pastabą?

– Ne, čia viskas logiška. Pažiūrėkite, jų komandoje kiek yra traumuotų žaidėjų, vieni grįžta po operacijų, kiti po pasaulio čempionato. Tai yra didžiausia krepšinio problema. Nei Željko gali dirbti, nei ką. Skaičiau, kad jie turėjo tik vieną ar dvi treniruotes pilna sudėtimi. Čia košmaras yra, bet klausimas yra tik vienas – ar jie bus visi išsigydę traumas, kai ateis lemiamas momentas. Tada jie gali nugalėti bet ką.

– Kiek patiko Alexo Perezo vadovavimas komandai?

– Man atrodo, kad pirmoje pusėje jis žaidė gerai. Antroje pusėje pritrūko agresyvumo, pradėjo žiūrėti į šonus ir perdavimus dalinti vietoje to, kad agresyvinti, veržtis, kurti, atmesti, lįsti į vidurį ir kažką duoti komandai. Jam tai buvo pozityvus vakaras, belieka laukti, kol tos pozityvios minutės pradės augti.

Kitas rungtynes Eurolygoje kauniečiai žais po savaitės, kai namuose surems ginklus su „Barcelona“.

Eurolygos rikiuotė po 6 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.CSKA5177
2.Barcelona5154
3.Armani5120
4.Maccabi4243
5.Chimki4214
6.Anadolu Efes4210
7.Baskonia3348
8.Žalgiris3314
9.Panathinaikos3312
10.Bayern337
11.Real33-19
12.ASVEL33-41
13.Crvena Zvezda24-4
14.Olympiakos24-29
15.Zenit24-71
16.ALBA15-32
17.Fenerbahce15-37
18.Valencia15-66



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)