Taupyti savo poreikiams valdžios institucijos atsisako, rašoma pranešime spaudai. Vietoje to planuojamas naujas mokesčių padidėjimas. Šį kartą prezidento siūlymu valdžia nusitaikė į individualia veikla besiverčiančius asmenis: dainininkus, kūrėjus, statybininkus ir kitus savarankiškai dirbančius.

Jei siūlymas bus priimtas, tie, kurie per metus iš individualios veiklos uždirba 35 tūkstančius eurų, nuo šiol mokės padidintą gyventojų pajamų mokestį. Mokestis nuo 15 procentų padidės iki 20-ties.

„Mes kaip tik esame tie žmonės, kurie niekieno neprašom darbo, mes patys susirandame tuos darbus, patys susimokam mokesčius. Didinti tą naštą, manau, yra labai labai neteisingas sprendimas. Tai yra visiškas žmonių engimas“, – teigia buvusi garsi manekenė Simona Starkutė.

Simona, baigusi manekenės karjerą, pati Lietuvoje susikūrė darbo vietą. Pradėjo kurti laisvalaikio drabužius. Mergina dirba pagal individualią veiklą. Jos verslas nėra didelis, viso labo užsidirba pragyvenimui.

Simona gyvena skaičiuodama kiekvieną centą, pavyzdžiui, drabužius skalbia savaitgaliais, kuomet elektros tarifas mažesnis. Per mėnesį savo reikmėms Simona išleidžia 400-500 eurų. Ir beveik pusę to, ką uždirba, jau dabar atiduoda mokesčiams. Todėl Simona jau dabar rimtai svarsto savo verslą perkelti į Didžiąją Britaniją, kur smulkusis verslas skatinamas lengvatomis.

„Ta suma, man atrodo, gal apie 13 000 svarų, kuri yra visiškai neapmokestinama. Mano pajamos šiuo metu panašios, per 1000 eurų į mėnesį. Bet aš kažkodėl turiu mokėti nuo visos sumos tuos mokesčius, tai yra labai labai neteisinga“, - sako Starkutė.

Panašiai jaučiasi ir dainininkas Deivis Norvilas. Jis neretai uždirba tuos 35 tūkstančius per metus. Tačiau nuo tos sumos sumoka mokesčius valstybei ir išlaiko penkių asmenų šeimą.

„Pats dirbu su ta individualia veikla ir tikrai negaliu pasakyti, kad esu turtuolis. Važinėju su dešimties metų senumo mašina, turime paskolą... Kol kas aš matau tiktai liūdesį sukeliančius sprendimus“, - sako atlikėjas.

Kaip išgyventi, kai valdžios sprendimai vis labiau sunkina gyvenimą? Lietuvos pramogų pasaulio žvaigždžių receptai – šį pirmadienio vakarą 19.30 per LNK laidoje KK2.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)