Pasak įmonės, kaip įprasta, daugiau kaip pusė šios sumos išleista perkant senos statybos butus.

Registrų centro Duomenų atvėrimo skyriaus vadovas Paulius Rudzkis teigia, kad trečiasis ketvirtis būsto rinkoje buvo aktyvus – po tam tikro stabtelėjimo metų viduryje rinka vėl pajudėjo į priekį.

„Senos statybos butų kainos augo tiek sostinėje, tiek kituose šalies didmiesčiuose, tiek ir rajonų centruose. To paties pasakyti apie naujos statybos butus negalima – jų kainos buvo šiek tiek mažesnės, palyginti su ankstesniais laikotarpiais“, – pranešime sako P. Rudzkis.

Per ketvirtį sostinėje parduota daugiau kaip 900 naujos statybos ir daugiau kaip 2,1 tūkst. senos statybos butų.

Vilniuje senos statybos butai vidutiniškai kainavo po 1582 eurus už kv. metrą – 13 proc. daugiau nei pernai tuo pat laiku ir 6 proc. daugiau nei antrąjį šių metų ketvirtį, tuo metu naujos statybos buto kvadrato kaina siekė 1481 eurą (atitinkamai 5 ir 7 proc. mažiau).

Kituose šalies didmiesčiuose senos statybos butai vidutiniškai kainavo po 896 eurus (atitinkamai 8 ir 1 proc. daugiau), naujos statybos – 1104 eurus (9 ir 6 proc. mažiau).

Augo ir gyvenamųjų namų kainos. Už naujos statybos namus Vilniuje vidutiniškai mokėta po 1003 eurus už kv. metrą (1 proc. daugiau ir 2 proc. mažiau)., už senos statybos – po 1143 eurus (27 ir 5 proc. daugiau).

Kituose didmiesčiuose vidutinė naujos statybos namo kvadrato kaina siekė 884 eurus (19 ir 24 proc. daugiau), senos statybos – 639 eurus (18 ir 3 proc. daugiau).