Pririštas prie stulpo

Kėdainietės Agnė ir Viktorija šunelį pamatė visiškai atsitiktinai. Viktorija Agnei prasitarė mačiusi prie vienos J. Basanavičiaus gatvėje esančios daugiabučio laiptinės paliktą nedidelį šunelį. Draugės nuskubėjo aiškintis situacijos. Paaiškėjo, kad prie stulpo pririštas šunelis kentėjo jau pusdienį. Merginos kaipmat ėmėsi ieškoti pagalbos – kreipėsi į gyvūnų apsaugos organizacijas ir išbuvo su šuneliu iki pat vakaro, nepaliko jo vieno.

Teko pamaitinti

„Iš pradžių šunelis neprisileido mūsų, bet vėliau draugė atsinešė skanėstų ir pradėjome jį maitinti. Po truputį jis mus prisileido. Tuomet pradėjome žaisti su juo. Jis labai guvus, žaismingas, matosi, kad labai jaunas šuniukas. Praleidome su juo pusdienį, laukėme, gal ateis šeimininkas, tačiau laikas ėjo, o mes nieko nesulaukėme. Tad ėmėmės aktyvių veiksmų ir nusprendėme pačios ieškoti pagalbos“, – pasakojo šunelio gelbėtoja Agnė.

Nuvedė į kliniką

Sunerimusios merginos vakarop nuvedė šunelį į vieną Kėdainiuose esančią veterinarijos gydyklą. Čia rūpestingos darbuotojos sutiko šunelį apžiūrėti ir įvertino jo būklę.

„Mums pasakė, kad jis jaunas, sveikas, guvus. Tai mes labai apsidžiaugėme, tačiau vis dar tvyrojo nežinomybė. Galvojome, kas gi laukia šio mažylio... Paaiškinome, kad priglausti pačios neturime jokios galimybės. Darbuotojos klausinėjo mūsų, kur ir kaip mes radome šuniuką. Tada viena darbuotojų sutiko priglausti šunelį, kol bus surastas tikrasis jo šeimininkas arba nauji namai. Mums net lengviau dėl to pasidarė“, – kalbėjo Agnė.

Ieško šeimininkų

Šunelį laikinai priglaudė neabejingi „Kėdainių veterinarijos“ klinikos darbuotojai. Jie pamaitino mažylį ir ieško jo šeimininko arba naujų namų.

„Pririšti šuniuką prie stulpo. Kur jūsų protas, suaugę žmonės? Nebūkite beširdžiai. Vargšelis buvo visas sušalęs, visas šlapias. Kieno jis?

Jei žmonės matys šią naujieną, jums turėtų būti gėda. Labai dėkojame veterinarijos klinikai, kuri priglaudė šunelį ir jį išgelbėjo“, – dėstė merginos.