„Džiaugiamės matydami akceleratorių „Wise Guys Fintech 3“ įsibėgėjant Vilniuje. Inovacijos yra geriausias būdas kurti vertę mūsų klientams sparčiai besivystančioje finansinių paslaugų rinkoje. Bankų ir startuolių bendradarbiavimas suteiks galimybių klientams pasiūlyti dar patogesnių paslaugų finansų srityje. Esame pasirengę pasiūlyti visapusį palaikymą startuoliams ir tikimės naujų produktyvių partnerysčių bei visos ekosistemos plėtros“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

Atrankos metu sulaukta daugiau nei 200 paraiškų iš vietinių ir tarptautinių komandų. Šį kartą galimybėmis dalyvauti programoje itin aktyviai domėjosi ir lietuviai. Dalyvauti „Wise Guys Fintech 3“ atrinktos komandos sieks išplėtoti įvairias idėjas, tarp kurių – išlaidų valdymo sprendimai privatiems vartotojams ir verslui, investavimo platformos, debesų kompiuterija paremti saugumo ir kibernetinių grėsmių identifikavimo sprendimai, dirbtiniu intelektu paremta skolinimo platforma.

„Lietuva neabejotinai užsitikrino regiono finansinių technologijų centro vardą, o įvairios paramos programos ir bankinis licencijavimas paskatino užsienio startuolius domėtis verslo galimybėmis. Matome poreikį prisidėti prie verslo aplinkos skatinimo ir padėti ankstyvosios stadijos startuoliams greičiau augti pasauliniu mastu ir kurti daugiau vertės vietos ekosistemai. Siekiame užtikrinti investicijas, pasaulinio lygio mentorių ir stiprių vietos partnerių pagalbą. Pradėdami „Startup Wise Guys“ akceleratorių Lietuvoje itin džiaugiamės bendradarbiavimu su „Swedbank“, kuris šį kartą peržengė valstybių sienas, nes pirmosios dvi programos vyko Rygoje“, – sako „Wise Guys Fintech 3“ programos vykdomasis direktorius Dmitrijus Sosunovas.

Šios programos dalyviai įsikurs finansinių technologijų centre „Rockit“ bei kitose „Swedbank“ priklausančiose biuro erdvėse Vilniuje. Bankas taip pat suteiks galimybę gauti patarimus iš tarptautinių mentorių ir vietos ekspertų, o startuolių nariai dalyvaus neformaliuose renginiuose su banko darbuotojais.

Be to, programos metu „Swedbank“ kartu su „Startup Wise Guys“ organizuos renginius, kuriuose galės lankytis ir „Rockit“ ir kiti startuolių bendruomenės nariai.

„Swedbank“ yra nuolatinis „Wise Guys Fintech“ programų partneris. Pirmosios dvi programos vyko bendradarbystės erdvėje „DoBe“, kuri veikia „Swedbank“ pagrindinėje būstinėje Rygoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)