„Šios stovėjimo aikštelės statybos projekte per visus aukštus yra numatyti apsauginiai atitvarai, o jų ilgis turėjo būti beveik 1 km. Nė vienas metras iš tų atitvarų šioje aikštelėje nėra įrengtas.

Kodėl, nežinau, šis klausimas turėtų būti adresuojamas ne man.

To saugumo elemento, kuris aikštelėje yra kertinis, jis nėra įrengtas“, – DELFI atskleidė moters advokatas Marius Barisevičius.

Paklaustas, kaip įvyko pats incidentas, kada automobilis išskriejo iš aikštelės, jis tikino, kad aplinkybės nėra aiškios ir šiandien.

„Pati mano klientė tų aplinkybių iš tiesų pakankamai neatsimena ir kas benutiko, kas galėtų benutikti vairuotojui, bet kokiu atveju ji neturėjo iš jos iškristi.

Tikrai pats negaliu atsakyti“, – sakė advokatas ir tikino, kad jo klientei buvo šokas, todėl ji pati neatsimena kas įvyko ir dėl ko.

„Yra tik prielaidos ir spėlionės, o šiaip tai yra viena, kad pastatytas automobilis net ir žmogiškos klaidos atveju turėjo atsitrenkti į apsauginius atitvarus, o ne iškristi“, – teigė jis.

Vyras patikino, kad iš aikštelės savininkų bus siekiama prisiteisti daugiau nei 200 tūkst. turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo.

Taip pat, jo teigimu, nei pats „Hanner“, nei „BH Europa“, kuriems priklauso ši stovėjimo aikštelė, su nukentėjusia moterimi susisiekę nebuvo.

„Paties „Hanner“ savininkai, kiek turiu duomenų iš klientės, tai visiškai nesidomėjo, o kitas dalykas, tai bandėme mes patys rasti priėjimą prie savininkų, kad bandyti spręsti tą situaciją, tačiau atsakymas buvo vienas – kad aikštelė atitinka teisės aktų reikalavimus“, – sakė jis ir tikino, kad kilometras nepastatytų atitvarų yra daug, kad aikštelė galėtų būti laikoma nepakankamai saugia.

„Nė vienas iš savininkų nematė poreikio bendrauti“, – aiškino advokatas.

DELFI bandė susisiekti su „Hanner“ vadovu Arvydu Avuliu, tačiau jis pats kalbėti negalėjo. Buvo teigiama, kad verslininkas su DELFI susisieks kai tik galės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (291)