Vis dar gerai perkami tokių grupių ir muzikantų, kaip U2, Bobas Dylanas ar Eltonas Johnas įrašai, o keli jauni muzikantai, tokie, kaip Alicia Keys ir India.Arie (Indija.Ari), gavo po kelias "Grammy" - prestižiškiausių JAV muzikos apdovanojimų - nominacijas.

Tačiau jų sėkmė negali paslėpti katastrofiškai mažėjančio pardavimo. 2001 metais Jungtinėse Valstijose parduota albumų už 13,7 mlrd. JAV dolerių (maždaug 55 mlrd. litų): tai 4,1 proc. mažiau nei 2000-aisiais, paskelbė Amerikos įrašų kompanijų asociacija.

Kai kalbama apie parduotų albumų kopijų skaičių, padėtis atrodo dar blogesnė: palyginti su 2000-aisiais pernai kopijų parduota 10,3 proc. mažiau. Amerikiečiai pirko 40-čia proc. mažiau kasečių ir 6 proc. mažiau kompaktinių plokštelių.

Pasirodžius skaitmeniniams grotuvams ir galimybei internetu atsisiųsdinti įrašų bei pačiam įsirašyti kompaktinę plokštelę, vartotojas suprato galįs pats nuspręsti, kokios muzikos nori,sakė investicijų banko "Raymond James" apžvalgininkas Philas Leigh.

"Paprastai kompaktinėje plokštelėje yra dvi ar trys dainos, kurių pirkėjas nori klausytis ir kokios aštuonios ar devynios dainos, kurių jis klausytis nenori", - pridūrė Ph.Leigh.

Todėl maždaug 14-15 JAV dolerių kainuojančių kompaktinių plokštelių kainos darosi vis mažiau priimtinos, ypač nuo to laiko, kai DVD diską galima nusipirkti prie tos sumos pridėjus vos kelis dolerius. Tuo tarpu nauja 140-ies muzikantų organizacija, kuriai priklauso Billy Joelas, "The Eagles", Courtney Love ir "The Dixie Chicks", skelbia savo revoliuciją.

Ši organizacija, "Recording Artists Coalition", reikalauja pakeisti Kalifornijos įstatymus, kuriais galima uždrausti muzikantams ir po septynerių metų nutraukti sutartis su įrašų kompanijomis, jei jie nebaigė visų pažadėtų albumų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją