„Atidėjom (klausimą – ELTA), kadangi neišgirdom argumentų, kodėl reikia atidėti (terminą. – ELTA). Dar daugiau – neišgirdom priežasčių, kodėl nebuvo įgyvendinta, tai kitą antradienį mes kviesime „Lietuvos geležinkelių“ vadovą, kad jis tiesiog paaiškintų mums ir neįgaliųjų organizacijoms, kodėl tai nebuvo padaryta, kokiais argumentais norima dar 5 metus to nedaryti“, – teigė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad Vyriausybei siūlyta pratęsti Europos Parlamento ir Tarybos reglamento, numatančio neįgaliesiems pritaikyti Lietuvoje esančius traukinius, netaikymo terminą iki 2024 m. gruodžio 2 d.

Anot Susisiekimo ministerijos, Lietuvoje sudėtinga pritaikyti peronų ir geležinkelių riedmenų aukštį neįgaliesiems ir ribotos judėsenos asmenims įlipti ir išlipti. Šiuo metu Lietuvoje yra daugiau kaip 100 traukinių stočių ir stotelių, daugumos jų infrastruktūrą (peronus) reikia pritaikyti reglamento reikalavimams, o, turint ribotus finansinius išteklius, sudėtinga per trumpą laiką visą turimą infrastruktūrą pritaikyti pagal reglamento reikalavimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)