Favoritai iš Anglijos Nyderlanduose neatliko nė vieno smūgio į vartų plotą, o buvęs komandos puolėjas Michaelas Owenas jų pasirodymą pavadino „prasčiausiu per dešimtmečius“.

Vis dėlto kitokios nuomonės buvo „raudonųjų velnių“ vairininkas Ole Gunnaras Solskjaeras, kuris tvirtino esantis patenkintas tašku, iškovotu svečiuose žaidžiant prieš „labai stiprų priešininką“ ant neįprastos ir „labai sudėtingos“ dirbtinės dangos.

Tačiau norvegas anaiptol nebuvo sužavėtas mačo arbitru G. Mažeika, kurį kritikavo dėl sprendimo neskirti 11 m baudinio į AZ vartus.

O. G. Solskjaeras buvo įsitikinęs, kad akistatos pabaigoje Stijnas Wuytensas prasižengė prieš po keitimo pasirodžiusį Marcusą Rashfordą, kuomet pargriovė šį ant žemės baudos aikštelėje.

Tikra ar tariama Stijno Wuytenso pražanga prieš Marcusą Rashfordą

Europos lygos grupių etape VAR technologija nėra naudojama, tad vertindamas situaciją G. Mažeika turėjo pasikliauti tik savimi ir savo asistentu.

„Turėjome laimėti šias rungtynes. Man įkyrėjo kalbėti apie 11 m baudinius, kurių negavome – tas pats buvo pirmadienį mače su Londono „Arsenal“, tas pats vėl nutiko dabar. 101 atveju iš 100 tai būtų 11 m baudinys, dėl to neįmanoma apsirikti“, – piktinosi treneris.


Tiesa, Anglijos žiniasklaidoje esama įvairių nuomonių šia tema, daugelis įsitikinę, kad „Manchester United“ bosas taip tik bando nukreipti dėmesį nuo nykaus savo auklėtinių žaidimo Alkmare.

Ne stipriausia sudėtimi rungtyniavę svečiai atliko perpus mažiau smūgių (6) nei šeimininkai, kurie turėjo ir kur kas geresnių progų įvarčiams.

G. Mažeika vienintelę geltoną kortelę parodė „Manchester United“ gynėjui Diogo Dalotui.

Vadovauti mačui jam padėjo lietuviška brigada: asistentai Vytautas Šimkus ir Vytenis Kazlauskas, rezervinis teisėjas Robertas Valikonis.

Arbitras iš Lietuvos Mančesterio ekipos dvikovai teisėjavo ir 2017 metais, tuomet Čempionų lygoje garsusis klubas namuose 1:0 įveikė „Rostov“ (Rusija).

Pirmų taškų šio sezono Europos lygoje netekę O. G. Solskjaero auklėtiniai L grupėje po dviejų turų užima antrą vietą (4 tšk.), AZ žengia laiptelio žemiau (2 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)