„Kai kam gali būti ir per sunku, - sako „3Burių“ ir „Verto“ vadovė Rūta Narutavičė. – Visgi varžybas rengiame biurų darbuotojams, kurie didžiąją laiko dalį praleidžia prie darbo stalų, dirbdami prie kompiuterių. Todėl pirmą kartą nesirinksime ekstremaliausių maršrutų variantų. Renginys bus labiau orientacinių varžybų tipo – bet ir čia lengva nebus, nes verslo centro plotas didelis, įveikiant trasą per kelis dangoraižius reikės bendroje sumoje užkopti į tikrai nemažą aukštį“.

Orientacinės varžybos „3Burės“ verslo centre prasidės spalio 4 dieną 15 valandą. Jų metu ne didesnės nei 4 žmonių komandos verslo centre ieškos užuominų, kurios geriau supažindins su pastatais ir pastatų laiptinėmis – neatrastomis erdvėmis, teikiamomis paslaugomis, skatins naudotis laiptinėmis kasdieniniame gyvenime.

Rašoma, kad „3Burių“ dangoraižio laiptines jau yra išbandę sportininkai, tiesa, neoficialiai. Šiais metais ekstremaliam kalnų maratonui Italijoje ruošęsis vienas lietuvis pusę metų bėgiojo dangoraižio laiptinėje. Toks pasiruošimo metodas pasiteisino – vyras užėmė vieną iš prizinių vietų.

Biurų komplekse vyksiantis renginys atspindi pasaulyje ryškėjančias darbuotojų sveikatingumo skatinimo tendencijas, kurios po truputį ateina ir į Lietuvą.

Pasak R. Narutavičės, panašios iniciatyvos Švedijos investicijų bendrovės „Eastnine“ valdomuose verslo centruose bus įgyvendinamos reguliariai: „Mankštos, kūno indeksų matavimai, žaliųjų kokteilių gaminimo pamokos – tai tik keletas pavyzdžių. Gynėjų gatvėje įsikūrusiame biurų komplekse „Vertas“ skelbiamas kitas įdomus iššūkis – darbuotojai varžysis, kas per tam tikrą laiką nueina daugiausiai žingsnių. Rezultatai bus fiksuojami specialiomis programėlėmis, o nugalėtojai apdovanojami.“

Kaip teigia R. Narutavičė, sveikatingumo skatinimas – „Eastnine“ valdomų pastatų strategijos dalis. Net ir tarp renginių biurų darbuotojai bus specialiai skatinami naudotis laiptinėmis, vietoje liftų. „Neapsiribojame vien aukščiausių pastatų tvarumo reikalavimų įgyvendinimu. Jei pastatas tausoja gamtą ir aplinką, siekiame, kad ir jame dirbantis žmogus būtų sveikas, sąmoningas, vadovautųsi sveikos gyvensenos principais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)