UAB „Stonus Invest“ priklauso UAB „Stonus Group“ įmonių grupei, vienijančiai septynias įmones, tarp kurių - ir viena didžiausių šalies transporto bendrovių „Vlantana“.

Naujasis logistikos centras iškils šalia jau esančio „Vlantanos“ logistikos centro, kurio esamas sandėliavimo plotas - 20 tūkst. kv. m. Užbaigus statybas, rinkai bus pasiūlyta dar daugiau kaip 30 tūkst. kv. m sandėliavimo ploto su administracinėmis patalpomis, o bendras „Stonus Goup“ įmonių valdomas sandėliavimo plotas sieks daugiau kaip 50 tūkst. kv. m.

Naująjį logistikos centrą projektavo UAB „In ACE“, projekto valdymo paslaugas teikia UAB „Pro-hausas“.

Daug dėmesio skiriama pastato energiniam efektyvumui. Šiuo metu svarstoma galimybė ant esamo logistikos centro stogo statyti saulės jėgainę, kuri elektra aprūpintų abu logistikos centrus.

UAB „Stonus Group" ir UAB „Vlantana“ generalinis direktorius T.Stonys skaičiuoja, kad į naujojo logistikos centro statybas planuojama investuoti per 20 mln. eurų. Investicijas, anot jo, skatina rinkoje stebimas sandėliavimo patalpų ir logistikos paslaugų trūkumas.

„Europoje stebimos ženklios investicijos į sandėliavimo ir logistikos segmentą, o Lietuvoje, nepaisant kasmet augančios paklausos, itin didelio investicijų proveržio šioje srityje nėra. Iš didžiausių savo klientų girdime, kad jie itin jaučia sandėliavimo patalpų trūkumą“, - teigia T. Stonys.

Rinkos dalyviams bus siūloma nuomotis įvairaus dydžio sandėliavimo plotus.

„Jaučiame didelį klientų susidomėjimą, kalbamės su jais ir jau turime kelis nuomininkų ketinimų protokolus“, - sako nurodo T. Stonys.

Naujajame logistikos centre bus teikiamos visos kompleksinės sandėliavimo paslaugos, atliekami įvairūs krovos darbai, siūlomos prekių rūšiavimo, ženklinimo, pakavimo, paruošimo transportavimui ir kitos logistikos paslaugos. Dalis patalpų bus skirtos administracinei veiklai.

Planuojama, kad 2020 m. rudenį užbaigus šio objekto statybas, čia bus sukurta 60 naujų darbo vietų.
Eleonora Budzinauskienė (ELTA)

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)