Apie ketinimą atidaryti gamyklą Kaune pranešta 2017 m. lapkričio 8 dieną. Beveik pusantrų metų vykę statybos darbai baigti 2019 m. kovo 28 d. Prognozuojama, kad į 13 - os ha plotą užimančią gamyklą Kauno rajone per keletą metų „Hollister Incorporated“ investuos apie 50 mln. Eur.

Įmonė kuria, gamina ir platina sveikatos priežiūros produktus ir paslaugas visame pasaulyje. Naujojoje gamykloje bus gaminami stomos priežiūros ir šlapimo šalinimo sutrikimų produktai. Kauno LEZ įsikūrusi gamykla bus vienas iš naujausių ir didžiausių bendrovės padalinių. JAV Ilinojaus valstijoje, Libertvilyje įsikūrusi įmonė turi gamybos ir platinimo padalinius daugiau kaip 90 šalių visame pasaulyje. „Hollister Incorporated“ yra dukterinė kompanijos „The Firm of John Dickinson Schneider, Inc.“ įmonė.

Naujos gamyklos statybas įmonė pradėjo planuoti prieš kelerius metus, kai buvo nuspręsta įkurti dar vieną – jau šeštą – gamyklą ir taip patenkinti sparčiai augančius Europos poreikius . Pirmosios dvi gamyklos veikia Danijoje ir Airijoje, trečioji – Indijoje, dar dvi įsikūrusios Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Hollister Lietuva“ vadovo Shane Caher teigimu, Lietuva, pirmiausia, buvo pasirinkta dėl žmonių – jų profesionalumo, tinkamo požiūrio ir įmonės misijos atspindėjimo. O taip pat ir dėl Lietuvos Vyriausybės ir ypatingai Kauno miesto ir rajono savivaldybių, vietos verslo atstovų požiūrio ir palaikymo, švietimo įstaigų lankstumo ir galimybės pritaikyti specialistų rengimą pagal verslo poreikius.

„Renkantis lokaciją naujai investicijai tarp mūsų kriterijų buvo ne tik patogi geografinė padėtis, investicinis klimatas, bet ir plėtojamos inžinerinės kompetencijos. Mūsų gamyklose gaminamos medicininės priemonės sprendžia jautrias pacientų problemas, padeda jiems gyventi oriai. Kartu mums labai svarbios mūsų vertybės, siejančios mus su darbuotojais. O Kauno atstovai puikiai įrodė, kad vietos darbo rinkos specialistų požiūris, kompetencijos ir darbo etika atitinka mūsų įmonės kultūrą“,- kalbėjo „Hollister“ atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)