Manau, kad šiuos mokesčius norima kuo greičiau padaryti privalomais net nepagalvojus apie galimas pasekmes. Nei viena valstybė (bent jau tokio dydžio kaip Lietuva) tokių drastiškų veiksmų dar nesiėmė. Šiuo įstatymu yra norima per daug apimti vienu kartu. Pastaruoju metu mūsų šalyje yra įvedami įvairūs mokesčiai „apynasriai“ paprastiems žmonėms. Tuo tarpu turtingieji iš to tik juokiasi.

Manau, kad tai nėra teisingas ir apgalvotas sprendimas kai kurių žmonių atžvilgiu, kadangi vieni automobiliais naudojasi kiekvieną dieną, stovi miestų spūstyse po 1 valandą, kartais net ilgiau, o tuo tarpu kiti – automobiliu naudojasi kartą per savaitę ar net rečiau, tikslu į parduotuvę, turgų ar kaimą. Mūsų šalies pragyvenimo lygis tikrai nėra toks aukštas, kad kiekvienas galėtume skirti dideles pinigų sumas naujiems, mažiau taršiems automobiliams įsigyti, kurių kainos tikrai nėra menkos ir visiems prieinamos. Skiriama 1000 Eur paskata jiems įsigyti yra tikrų tikriausias nesuvokimas, kokias pajamas gauna didžioji dalis šalies gyventojų ir kiek reikia skirti pragyvenimui (būsto nuomai, mokesčiams, maistui). Neturint pinigų naujam automobiliui ne kiekvienas galės sau leisti papildomus mažiausiai 20 Eur kas metus išmesti į „orą“, kurie nukeliaus neaišku kur. Pinigai gauti už taršos mokesčius, mano nuomone, bus tiesiog nukreipti į valstybės biudžetą. Taip paskirstyti pinigai neapsaugos nuo globalinio atšilimo, todėl manau, kad jokios naudos iš to nebus.

Lietuva nėra tokia didelė valstybė, joje nėra išvystyta pramonė, tad mūsų šalis tikrai nepasižymi kaip aplinką teršianti valstybė lyginant su pramonės gigantėmis Amerika ar Kinija. Mano nuomone geriau mokytis iš didžiųjų valstybių ir kol jos neįvedė tokių mokesčių, nesiekti to padaryti ir Lietuvoje.

Taip pat siūlau pamąstyti apie sunkvežimius, traktorius bei vilkikus. Daugelis jų tikriausiai taip pat viršys nustatytas emisijos normas, todėl mokės šį mokestį. Jeigu bus apmokestinti vilkikai, traktoriai ir sunkvežimiai didelė tikimybė, kad parduotuvėse ir degalinėse kils kainos.

Taigi užburtas ratas, kainos kils, daugiau išleisime, būsime piktesni ir neteksime tautiečių, nes vis dažniau šalies gyventojai yra linkę rinktis kitas valstybes, kad galėtų gyventi visavertį gyvenimą ir tokį suteikti savo vaikams. Pabaigai norėčiau palinkėti politikams pradėti mąstyti ne vien tik apie pinigus bet ir apie paprastus ŽMONES, pradėti atsižvelgti į jų nuomones įvairiomis temomis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.