„Šią vasarą labai garsiai skyrėsi mūsų žvaigždės, politikai ir visi kiti. Aš jums išrinkau 20-imt žinomų ir garsių moterų. Jums reikia pasakyti, ar ta moteris buvo išsiskyrusi, nepaisant koks dabar yra jos statusas, ar ne. Galiu pasakyti, kad tų, kurios būtų neišsiskyrusios, mes vos surinkome 10-imt“, – laidoje kalbėjo A. Valinskas.

Žaidėjui ėmus atsakinėti į klausimus, šou vedėjas viduryje apibendrino: „Mia (išsiskyrusi) net du kartus, Rūta Mikelkevičiūtė nė karto, o Natalija Bunkė tai nežinau, bet ten jau be skaičiaus“, – rėžė A. Valinskas.

Šie ir panašūs vedėjo pasisakymai eteryje įplieskė diskusiją socialiniame tinkle „Facebook“. Ją užvirė žinoma tinklaraštininkė Mahila. Mergina paskelbė įrašą, kuriame ji dvejoja, ar penktadienį transliuota „Auksinio proto“ laida buvo etiška.

„Oho, na ir pavaro „Auksinis protas“ (žiūriu vakarykštės laidos įrašą). Etape, kur reikia rinktis vieną iš dviejų, užduotis – pasakyti, ar žinoma lietuvė moteris yra išsiskyrusi, ar ne.

Vardijamos tokios moterys kaip A. Pilypaitė, I. Starošaitė, V. Genytė, J. Šeiduikytė, D. Ibelhauptaitė, V. Genytė, L. Gradauskienė ir t.t. Žaidėjui neatspėjus A. Valinskas dar pavaro po komentarą: „Na, supyktų Marijus Gradauskas ant jūsų…“ arba „Oi, ten pas ją jau be skaičiaus tų skyrybų...“, „Tai nesidomit aukštuomenės gyvenimu...“.

Vau, tiesiog vau“, – stebėjosi tinklaraštininkė.

Toks merginos įrašas socialiniame tinkle sulaukė kelių šimtų reakcijų ir kelių dešimčių komentarų. Internautai neslėpė, kad ir jie atkreipė dėmesį į šią laidą.

„Žiūrėjau vakar, kad jau visas, tai ir savas eks ir ne eks sudėti galėjo. Ir valstybinėje televizijoje tokie klausimai ir dar tokie komentarai – tai tikrai, kad vau! Ploju“, – ironizavo viena komentatorė.

„Tapinienės klausime nebuvo?“ – šovė kitas internautas.

„Pritariu. Tokiame žaidime neturėtų būti tokių klausimų. Ir jau ne pirmas kartas“, – antrino dar vienas.

Tiesa, diskusijoje atsirado ir kitokių nuomonių.

„Buvo ir apie vyrus lygiai toks pats klausimas, buvo ir Andrius Tapinas, ir Arūnas Valinskas save įvardinę, bet niekas neįsižeidė“, – pastebėjo vienas komentatorius.

Susisiekus su LRT viešųjų ryšių atstove Virginija Bunevičiūte, ji apie šią situaciją DELFI pateikė trumpą komentarą.

„LRT pasitiki savo laidų kūrėjais ir kiekvieno klausimo, užduodamo eteryje, nekontroliuoja ir nekontroliuos, tačiau šis klausimas, deja, prasilenkia su geru skoniu. Priminsime „Auksinio proto“ kūrėjams, jog reiktų orientuotis į reikšmingų žinių tikrinimą, o ne bulvarinius faktus“, – tikino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (299)