Aš nesuprantu kodėl ir kam reikalinga Užimtumo tarnyba, kaip ji padeda rasti darbą? Atėjus į Tarnybą, darbuotojai patys sako, jog darbo reikia ieškoti per internetą, ten galima pamatyti viską, kas yra jų puslapyje, visus skelbimus. Beje, galima tikrinti ir kitus interneto portalus su darbo skelbimais. Na taip, galima... Bet kam tas aparatas, kur dirba daug žmonių (pagal rekvizitai.lt ten dirba 1335 žmonių). Ką jie veikia? Nurodinėja bedarbiams, kad darbo galima ieškoti per internetą be Tarnybos darbuotojų pagalbos? Absurdas!

Ne paslaptis, kad dauguma ten eina, kad nemokėtų PSD (ir kas sugalvojo iš bedarbio reikalauti pinigų už nesuteiktą paslaugą? Kur dar Europoje yra tokie įstatymai? Vakarų Europoje yra atvirkščiai, ten pinigus duoda, o pas mus iš praradusio darbą žmogaus reikia kažką atimti). Manau, kad reikia mažinti tos Tarnybos darbuotojų skaičių, nes aptarnavimo kultūra yra žemiausio lygio (darbuotojai tiesiog tyčiojasi, skatina emigruoti, kaltina, jog nenori dirbti). Tiesiog galima panaikinti PSD, sumažinti Tarnybos darbuotojų skaičių iki 300 žmonių (Lietuvoje tikrai tiek darbuotojų pakaktų) ir padaryti konsultacijos centrą, pavyzdžiui, neturi žmogus interneto, tuomet gali ateiti į tokį centrą, jam padės per darbo paieškos portalus rasti darbą, išsiųsti CV. Ar tai bus blogai?

P. S. Man atrodo, kad tokiose įstaigose įsidarbina ne paprasti žmonės, nes aš niekada ir niekur nesu matęs darbo skelbimo su pasiūlymu dirbti Užimtumo tarnyboje. O Jus tokį skelbimą matėte? Manau, kad jie neturėtų tyčiotis iš bedarbių. Tikiuosi, kad kažkas iš Seimo narių ar Prezidentūros tai perskaitys (o jeigu ne, tada pasidalinkite šiuo tekstu savo socialiniuose tinkluose, galbūt tada perskaitys) ir atkreips dėmesį į tą problemą.