Į šventinį „Saigon“ atidarymo vakarą užsuko Ineta Stasiulytė su vyru Deividu Meškausku ir dukrele, Elena Puidokaitė – Bruzgulienė, Žygis Stakėnas, Rimvydas Širvinskas – Makalius, Rūta Mazurevičiūtė, Oneida Kunsuga-Vidžiūnienė su šeima bei kiti azijietiškos virtuvės gerbėjai.

Svečiai ne tik degustavo legendinius vietamietiškus suktinukus – „summer rolls“ ir ragavo traškią tradicinę kiaulieną, bet ir turėjo unikalią progą pabendrauti su šefu iš Vietnamo, kuris renginio dalyviams mielai papasakojo apie savo gimtos šalies maisto kultūrą, istoriją ir tradicijas.

Renginio akimirkos:

„Nuoširdžiai nesitikėjome, kad Vietnamo virtuvės skonius taip greitai pamėgs lietuviai. Mūsų su vyru idėja atsivežti šefus iš Vietnamo pasiteisino su kaupu. Šiandien mūsų patiekalus giria tokie maisto gurmanai kaip Agnė Jagelavičiūtė ar Justė Arlauskaitė – Jazzu“ – pranešime spaudai džiaugėsi „Saigon“ maitinimo įstaigų koncepto bendraautorė Ramunė Damulienė.

Pasak Ramunės, iki jų idėjos įgyvendinimo, Lietuvoje vietnamietiškos virtuvės nebuvo.

„O ir čia esantis azijietiškas maistas, pritaikytas europiečių skoniui, nėra originalus. „Saigon“ paslaptis – tradicinių patiekalų autentiškumas. Kiekviename mūsų restorane maistą gamina tik patyrę šefai iš Vietnamo ir lietuviams tiekia tik tradicinius šio krašto skonius. Jokių kompromisų!“ – šypsosi įkūrėja.

Pasak restorano „Saigon“ įkūrėjų, 1995 metais savo nepriklausomybę atgavęs Vietnamas gana ilgai buvo turizmo tyloje. Tik visai neseniai pasaulis, o tuo pačiu ir lietuviai, atrado šio krašto gastronomiją.

„Džiugu, kad ir Lietuvoje jau galima rasti tokių Vietnamo tradicinės virtuvės legendų kaip Pho sriuba, karštųjų suktinukų ar šiltų salotų. Tiek vilniečiai, tiek kauniečiai ar šių miestų svečiai gali išbandyti išskirtinius šio Azijos krašto skonius ir Saigono svetingumą“, – pažymi pirmieji vietnamiemietišką virtuvę į Lietuvą atvežę Ramunė ir Antanas Damuliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)