Nikaragvos rinktinės kapitonas Juanas Barrera pareiškė nebalsavęs už L. Messi, nors būtent toks jo pasirinkimas įrašytas FIFA rinkimų suvestinėje.

Tai Centrinės Amerikos šalies futbolininkas atskleidė paklaustas, kodėl nusprendė palaikyti „Barcelona“ (Ispanija) klubo žvaigždės kandidatūrą.

„Aš nebalsavau už Messi. Buvau nustebęs, kai pamačiau savo pavardę tarp žmonių, kurie atidavė balsą už jį. Nėra jokio paaiškinimo, kaip tai atsitiko“, – sakė J. Barrera.


Tuo metu Sudano rinktinę treniruojantis kroatas Zdravko Logarušičius pareiškė balsavęs ne už L. Messi, kaip nurodoma rinkimų rezultatuose, o už geriausią Afrikos futbolininką Mohamedą Salah.

Savo žodžius treneris parėmė įrodymu – nufotografavo savo paties parašu patvirtintą popierinį rinkimų biuletenį, kuriame pirmąją vietą skyrė „Liverpool“ (Anglija) klubo puolėjui.

Dėl geriausio pasaulio futbolininko balsuojama elektroniniu būdu FIFA sistemoje, tad akys krypsta į Sudano futbolo federaciją, kurios atstovai turėjo perteikti Z. Logarušičiaus valią.


Teisintis buvo priversta ir Egipto futbolo federacija. Šios Afrikos šalies rinktinės treneris Shawki Ghareebas ir kapitonas Ahmedas El-Mohammadi tikino balsavę už tautietį M. Salah ir nesuprantantys, kodėl jų balsai liko neįtraukti į rezultatų suvestinę.

Pastarojoje pažymėtas tik Egipto žiniasklaidos atstovo balsas.

Egipto federacija teigia trenerio ir kapitono balsus pateikusi likus keturioms dienoms iki rinkimų termino. Dėl keistos situacijos ji nusiuntė užklausą FIFA.

Pats M. Salah, kuris anksčiau turėjo konfliktų su savo šalies federacija, jautriai reagavo į tai, jog rinkimai tariamai buvo ignoruojami jo tautiečių.

„Kad ir kaip jie bandys atšaldyti mano meilę savo šaliai ir jos žmonėms, jiems niekada nepavyks“, – socialiniame tinkle rašė M. Salah.


Balsavime dalyvavo nacionalinių rinktinių kapitonai, vyriausieji treneriai ir po vieną žiniasklaidos atstovą iš kiekvienos FIFA priklausančios valstybės. Likusius 25 proc. galutinio rezultato lėmė sirgalių apklausa.

Už pirmąją vietą buvo skiriami 5 taškai, antroji įvertinta 3 tšk., trečioji – 1 tšk.

Primename, kad Lietuvos atstovai, balsuodami dėl futbolo geriausiųjų, buvo labai panašios nuomonės.

Lietuvos rinktinės kapitonas Fedoras Černychas pirmąją vietą skyrė Cristiano Ronaldo, antrą – L. Messi, trečią – Virgilui van Dijkui.

Nacionalinės komandos strategas Valdas Urbonas pasirinko tą patį trejetą, tik išdėstė jį kitokia eilės tvarka: V. van Dijkas, L. Messi, C. Ronaldo.

Tuos pačius tris futbolininkus paminėjo ir DELFI žurnalistas Mindaugas Augustis, kurio balsai eilės tvarka atiteko V. van Dijkui, C. Ronaldo, L. Messi.

Geriausio pasaulio futbolininko rinkimų rezultatai:

1. Lionelis Messi (Argentina, „Barcelona“) – 46 tšk.

2. Virgilas van Dijkas (Nyderlandai, „Liverpool“) – 38 tšk.

3. Cristiano Ronaldo (Portugalija, Turino „Juventus“) – 36 tšk.

4. Mohamedas Salah (Egiptas, „Liverpool“) – 26 tšk.

5. Sadio Mane (Senegalas, „Liverpool“) – 23 tšk.

6. Kylianas Mbappe (Prancūzija, „Paris Saint-Germain“) – 17 tšk.

7-8. Frenkie de Jongas (Nyderlandai, „Barcelona“) – 16 tšk.

7-8. Edenas Hazardas (Belgija, Madrido „Real“) – 16 tšk.

9. Matthijsas de Ligtas (Nyderlandai, Turino „Juventus“) – 9 tšk.

10. Harry Kane'as (Anglija, Londono „Tottenham Hotspur“) – 5 tšk.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)