Ekranas yra lyg apsikabinęs visą telefoną. Pekine įsikūrusios bendrovės atstovai oficialiai tvirtina, kad šio telefono ekrano ir priekinės sienelės plotų santykis yra 180,6 procentų, o vienintelės dalys, kuriose nėra ekrano – viršus, apačia – yra pagaminti iš aeronautikos pramonės lygio titano, kuris yra lengvesnis už nerūdijantį plieną.

Nors telefono unikaliausia savybė tikrai yra visą telefono korpusą supantis ekranas, šis išmanusis turi ir dar vieną dalyką, kuriuo gali pasigirti: 108 MP raiškos fotokameros jutiklis, gebantis fiksuoti 12,032 x 9,024 taškų raiškos vaizdus. Taip pat telefone yra ultra-plataus lauko objektyvas su 20 MP jutikliu ir gebėjimu išgauti „super-macro“ vaizdus 1,5 cm atstumu bei 12 MP raiškos telefoto objektyvas, suteikiantis 2x optinio priartinimo gebėjimą. Įdomu tai, kad šiame telefone asmenukių kameros nėra. Nes jos nereikia – galinės sienelės kamera, apsukus telefoną ir žiūrint į nugarėlę dengiantį ekraną, tampa asmenukių kamera.

Xiaomi Mi Mix Alpha

Bet tam, kad taip veiktų objektyvai, teko paaukoti vieną estetinę detalę: telefono nugarėlės ekrane yra vertikali juoda juosta, kurioje sutelkti visi fotoobjektyvai.

Kadangi beveik visą telefoną dengia ekranas, „Mi Mix Alpha“ neturi fizinių mygtukų (išskyrus įjungimo mygtuką, kuris yra viršutinėje titaninėje telefono briaunoje). Mygtukus šiame įrenginyje keičia spaudimui jautrios šoninės briaunos.

Kiti įprasti išmaniųjų komponentai yra paslėpti po ekranu: pirštų atspaudų skaitytuvas, garsiakalbiai. Visai kaip ir „Mi Mix“, jo įpėdinis „Alpha“ įprastinį nuotolio jutiklį, nustatantį, kad žmogus prie telefono ketina priglausti ausį, pakeitė ultragarsiniu, įtaisytu po ekranu.

Xiaomi Mi Mix Alpha

Įrenginio viduje yra „Qualcomm Snapdragon 855+“ platforma, 12 GB darbinės atminties, 512 GB nuolatinės atminties. Jame iškart yra įtaisytas 5G modemas, kuris yra aktualus būtent Kinijos rinkai, mat jis veikia visuose pagrindiniuose Kinijos operatoriams būdinguose dažniuose.

Telefono akumuliatorius yra 4050 mAh talpos, o greito įkrovimo kroviklis – 40 W galios. Ir nors gali pasirodyti, kad „Mi Mix Alpha“ tėra prototipas ar konceptas ateities tikslams, „Xiaomi“ tvirtina, kad jau vykdoma šių telefonų gamyba „nedidelėmis partijomis“ bei kad gruodį ketinama pradėti jų prekybą. Tiesa, nėra žinoma, ar prekyba ir už Kinijos sienų.

Xiaomi Mi Mix Alpha

Jei šis telefona sjus sudomino, teks paploninti piniginę – telefonas atsieis apie 2554 eurus. Tokia suma šį telefoną paverčia brangesniu net už „Samsung Galaxy Fold“. Tokią kainą tikriausiai nulėmė sudėtingas surinkimo metodas. Tokio telefono gamyboje būtinas sluoksniuotas procesas. Pirmiausiai reikia surinkti visus vidaus komponentus, vėliau – jo laminuojantį ekraną, lytėjimui jautrų sluoksnį ir kietą apsauginę dangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)