F.Sagan išgarsėjo būdama 18 metų, savo pirmuoju romanu apie išpaikintą buržuazinės šeimos vaiką "Sveikas, liūdesy" ("Bonjour Tristesse").

Kaltintojai tvirtino, kad rašytoja ir dramaturgė, kuri dėl silpnos sveikatos teismo posėdyje nedalyvavo, 1992 metais gavo pinigų iš verslininko, kurį rekomendavo dabar jau mirusiam prezidentui Francois Mitterrand'ui.

F.Sagan neigia, kad Andre Guelfi užmokėjo jai už laiško perdavimą jos draugui F.Mitterrand'ui ir tvirtina nenorėjusi išsisukti nuo mokesčių.

Rašytoja pripažinta kalta nedeklaravusi ir kitų dviejų čekių, 22,8 tūkst. eurų ir 196,5 tūkst. eurų vertės, kuriuos ji gavo 1994 metais.

Kaltintojų teigimu, A.Guelfi, kuris norėjo tarpininkauti sudarant sutartį tarp tuo metu valstybinės naftos kompanijos "Elf Aquitaine" ir Uzbekistano, su F.Sagan susijusiai kompanijai sumokėjo 4 mln. frankų (609 800 eurų).

Sutartis vėliau buvo pasirašyta, bet projektas nebevykdomas nuo 1993 metų, kai pasitraukė "Elf" vadovas Loikas Le Floch-Prigent'as.

1999 metais "Elf" perėmė "TotalFina". Prancūzijoje tiriama "Elf" korupcijos byla, o pernai už kyšininkavimą buvo nuteistas L.Le Floch-Prigent'as.

Nepaisydama literatūrinės šlovės F.Sagan šiuo metu kukliai gyvena Paryžiuje.

1995 metais ji už kokaino vartojimą ir šio narkotiko davimą kitiems buvo nuteista vienerius metus kalėti bausmės vykdymą atidedant. Tai buvo jos antrasis nuosprendis dėl narkotikų.

Pramonininko duktė F.Sagan savo pirmąją knygą išleido 1954-aisiais. Romanas apie vidurinės klasės nuobodžiaujančią moterį ir jos meilės nuotykius pelnė rašytojai tarptautinį pripažinimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją