Brazilijos rinktinei norint iškopti į turnyro ketvirtfinalį pergalė prieš amerikiečius buvo būtina. Pietų Amerikos krepšininkų pralaimėjimas lėmė, jog tarp aštuonių stipriausių čempionato komandų kiek netikėtai pateko Čekijos krepšininkai.

Intriga rungtynėse išsilaikė tik pirmuosius du kėlinukus, po kurių komandas skyrė vos keturi taškai. Po ilgosios pertraukos aukštesnę pavarą įjungę JAV krepšininkai atitrūko dviženkliu skirtumu, o ketvirtame ketvirtyje Popovičiaus auklėtinių pranašumas viršijo 20 taškų ribą.

Geriausią savo pasirodymą šiame čempionate surengė Domanto Sabonio komandos draugas Indianos „Pacers“ klube Mylesas Turneris. Vidurio puolėjas dvikovoje su Brazilijos rinktine surinko 16 taškų ir 8 atkovotus kamuolius bei buvo naudingiausias nugalėtojų komandoje.

Brazilų rinktinėje pirmaisiais smuikais griežė atakuojantis gynėjas Vitoras Benite bei veteranai Leandro Barbosa ir Andersonas Varejao. Lotynų amerikiečių rinktinės puolimo varikliu tapęs trejetas kartu surinko 48 iš 73 komandos taškų.

Nuo antrojo kėlinuko pradžios brazilams teko verstis be vyriausiojo trenerio Aleksandaro Petrovičiaus patarimų. Buvęs tuometinio Vilniaus „Lietuvos Ryto“ strategas už ginčus su arbitrais buvo išvarytas iš aikštės.

K grupės nugalėtojais tapę amerikiečiai ketvirtfinalyje susitiks su Prancūzijos rinktine, o antroje vietoje likusių čekų laukia Australijos krepšininkų iššūkis.

JAV: Mylesas Turneris ir Kemba Walkeris (5 rez. perd.) po 16, Jaylenas Brownas 11, Harrisonas Barnesas 10 taškų.

Brazilija: Vitoras Benite 21 (4/5 trit.), Leandro Barbosa ir Andersonas Varejao po 14 taškų.

K grupėje JAV ir Čekijos rinktinės už nugaros paliko dėl kovos iš medalių pasitraukiančias Brazilijos ir Graikijos rinktines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)