Šis etapas kiek skyrėsi nuo vasaros pradžioje vykusio „Liqui Moly UpHill drift“. Čia, „Nemuno žiedo“ trasoje, susirungė tik PRO lygos drifteriai, siekdami išsiaiškinti, kuris vis gi yra geriausias Lietuvoje.

Greičiausia trasa sezone

„Smagresta Drift Finals“ trasa – greičiausia sezone, tad įtampa tarp dalyvių vyravo jau treniruočių metu. Nuo pat renginio pradžios PRO lygos etapas žadėjo, kad kova tarp dalyvių bus tikrai arši.

Po treniruočių prie mašinų teko krapštytis ne vienam drifteriui, mat pamestų bolido detalių bei išlėkusių iš trasos tikrai netrūko.

Kvalifikacijos metu įtampa nežadėjo palikti dalyvių. Iš pažiūros ramūs važiavimai žiūrovams pažėrė nemažai nuo žemės pekelto žvyro ir dūmų. Kvalifikacijoje buvo atrinkta 16 dalyvių, kurie susirungė poriniuose važiavimuose.

Įdomūs veidai

Žiūrovai trasoje galėjo išvysti seniai matytus veidus. Kvalifikacijoje pasirodė Norbertas Daunoravičius su BMW E30 – palyginti su kitais, tikrai ganėtinai silpnu automobiliu, kurio motoras išvysto vos 200 arklio galių (AG). N. Daunoravičius kvalifikacijos kartelės neįveikė ir į TOP16 nepateko.

„Nemuno žiedo“ trasoje varžėsi ir merginos, kurios šonaslydyje sutinkamos ypač retai. Čia dalyvavo Deimantė Radzevičiūtė, važiavusi su BMW E36, kuri TOP 16 metu pralaimėjo Gediminui Levickui, važiavusiam su „Nissan 20SX“ bolidu.

Aršusis TOP 16

Jei kvalifikacijos metu emocijos liejosi per kraštus, tai poriniai važiavimai ne vieną žiūrovą privertė atsistoti nuo savo kėdžių. Nors rimtesnių avarijų išvengti pavyko, tačiau avarinių situacijų bei išsimontavusių ratų žiūrovai tikrai matė. Nuo trasos nuslydo Evaldas Šiliauskas su BMW E34 bolidu, o latviui Rinalds Rižovs išsiardė stabdžių apkaba ir dėl šio gedimo jis baigė kovą.

Benedikto Čirbos ir Arūno Černevičiaus važiavimas sukėlė diskusijų teisėjų bokštelyje ir jie paprašė kovą pakartoti Po pakartotinio važiavimo laimėjo Benediktas Čirba.

"Smagresta Drift Finals". Igno Galaunės nuotr.

Ganėtinai retai drifto varžybose matomas pernelyg ankstyvas startas taip pat pažymėjo paskutinį Lietuvos drifto čempionato etapą. Per anksti į trasą išvažiavo Donatas Macpreikšas, kuris poroje kovojo su Andriumi Vasiliausku. Po ilgų diskusijų teisėjai nusprendė anuliuoti šį važiavimą ir abiem vairuotojams leido pakartoti kovą, kurioje nugalėjo Andrius Vasiliauskas.

Į mažąjį finalą pateko D. Macpreikšas, kuris po gražaus porinio važiavimo laimėjo prieš Valdą Vindžigelskį ir šiame etape užemė 3 vietą.

Didįjį finalą savo poriniu važiavimu papuošė daugkartiniai Lietuvos ir Europos drifto čempionatų prizinių vietų laimėtojai B. Čirba ir A. Vasiliauskas. Po įnirtingos kovos B. Čirba nusileido A. Vasiliauskui, kuris tapo „Smagresta Drift Finals“ etapo laimėtoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)