Nenuilstančio varžybų organizatoriaus, 1992 metų stipriausio Lietuvos žmogaus titulą iškovojusio Alvydo Kirkliausko organizuojamas renginys sulaukė milžiniško dėmesio. Sausakimšame stadione „Sūduva“ susirinkę žiūrovai tapo kvapą gniaužiančios ir nuostabios kovos liudininkais.

10 stipriausių vyrų iš 8 Europos valstybių stojo į kovą dėl geriausiojo vardo. Dalyvių tradiciškai laukė 6 rungtys.

Jau pirmojoje rungtyje rimtą paraišką nugalėti pateikė latvis J. Šleckus. Jis du sukabintus automobilius nutraukė per 31,00 sek ir nugalėjęs apsivilko geltonaisiais lyderio marškinėliais. Antrąją vietą iškovojo ukrainietis Pavlo Kordiyaka (38,17sek.), trečiąją – publikos numylėtinis, marijampolietis Martynas Brusokas (38,67sek.).

Antrojoje 140 kg rąsto kėlimo rungtyje pirmąją vietą pasidalino 3 dalyviai: M. Brusokas, lenkai R. Cyrwusas ir Rafalis Kobylarzas, visi rąstą iškėlę po 7 kartus. Po šios rungties jau pirmaujančiu tapo M. Brusokas su 17 taškų.

Dalyviai su nerimu laukė trečiosios, nestandartinės rungties. Ant 120 cm pakylos reikėjo užkelti 6 sunkias statines. Čia ir vėl nepralenkiamas buvo J. Šleckus – 38,50 sek. 2 sekundėm nuo jo atsiliko P. Kordiyaka (40,94 sek), trečias – M. Brusokas (51,58 sek).

Estafetinę rungtį, kurioje reikėjo 20 m nunešti 350 kg sveriančius naščius ir tiek pat metrų 2 po 130 kg sveriančius svarmenis („lagaminus“), laimėjo R. Cyrwusas – 19,36 sek. Antras liko P. Kordiyaka (21,69 sek), trečias – M. Brusokas (22,74 sek).

Po šios rungties stipriausiųjų trejetuko priekyje buvo R. Cyrwusas (35 taškai), M. Brusokas (33 taškai), J. Šleckus (31 taškas). Penktojoje rungtyje dalyviams teko kuo daugiau kartų perkelti 160 kg apvalų akmenį per 130 cm aukštį. Net 6 galiūnai akmenį perkėlė 8 kartus. Greičiausiai tai padarė ir pirmąją vietą iškovojo R. Kobylarzas.

Paskutinioji 105 kg grandinių nešimo atstumui rungtis žadėjo įtampą ir bekompromisę kovą iki paskutinių metrų. Taip ir atsitiko. Vienoje poroje grandines nešė, dėl trečiosios vietos kovojantys ir turintys po lygiai taškų (37), M. Brusokas ir P. Kordiyaka.

Martynas svarmenį išmetė ties 129,00 m riba. Ukrainietis nunešė šiek tiek toliau (130,45 m) ir galutinėje įskaitoje iškovojo trečiąją vietą. Po jau minėto trilerio dėl nugalėtojo vardo, ant aukščiausiojo garbės pakylos laiptelio užlipo ir pagrindinį prizą laimėjo latvis Janis Šleckus.

Būtina pažymėti, kad dauguma dalyvių įvertino šias Marijampolėje organizuojamas varžybas kaip pačias geriausias, kuriose jiems teko dalyvauti.

Varžybų rezultatai:

  • 1. Janis Šleckus (Latvija) – 50 tšk.
  • 2. Robert Cyrwus (Lenkija) – 49 tšk.
  • 3. Pavlo Kordiyaka (Ukraina) – 46 tšk.
  • 4. Martynas Brusokas (Lietuva) – 44 tšk.
  • 5. Rafal Kobylarz (Lenkija) – 36 tšk.
  • 6. Marcus Yngvesson (Švedija) – 29 tšk.
  • 7. Mantas Lalas (Lietuva) – 25,5 tšk.
  • 8. Ambeškovič Nedžmin – (Bosnija ir Hercegovina) – 21,5 tšk.
  • 9. Aurelien Le Jeune (Prancūzija) – 16 tšk.
  • 10. Michael Downey (Airija) – 12 tšk.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)