Visą dieną truksiantis žygis vienu metu prasidėjo ir Vilniuje, ir Taline. Pačioje sostinės širdyje, prie Katedros aikštės, jau būriuojasi pirmieji ekipažai, šiek tiek po 9 valandos ryto, pajudėsiantys Lietuvos link.

Panaši procedūra vyko ir Talino centre, netoli Hermano bokšto. Čia į Baltijos kelio 30-mečio minėjimą susirinko ne tik vietos lietuvių bendruomenės nariai, bet ir gausybė estų, prisimenančių šią visoms trims šalims svarbią datą.

Vilniaus Katedros aikštėje buvo pastatyta milžiniška iš radijo imtuvų sukrauta instaliacija. Radijo imtuvai buvo pagrindinė susisiekimo ir žinių skleidimo priemonė prieš 30-metį. Čia pat į viršų pasistiebęs ir oro balionas. Kaip pasakojo Nerijus Laurinaitis, Baltijos kelio 30-mečio minėjimo žygį organizuojančio „Jeep Club Lithuania“ prezidentas, jo pilotas Baltijos kelyje skrido ir prieš 30 metų.

Skelbiama, kad šio žygio metu bus užregistruoti bent du rekordai: masiškiausio automobilių renginio, o taip pat – daugiausiai vienodai papuoštų automobilių turinčio renginio. Žygio dalyviai iš Vilniaus centro Talino link turėtų pajudėti lygiai 9.15 val. Tokiu pačiu laiku išvažiuos ir žygio dalyviai iš Talino širdies.

Visi žygio dalyviai susitiko Latvijoje, Rygoje, apie 14-15 val. Ten visus pastiko Rygos meras, įteikė šalies vėliavą.

Lietuvoje vairuotojai perspėjami, kad visą dieną A2 magistralėje, Vilnius-Panevėžys kryptimi, laukia eismo ribojimai. Tokie patys laukia ir A10 kelyje Panevėžys-Pasvalys-Ryga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)