Ši sunki, beveik nepagydoma liga D. Blattui buvo nustatyta jau praėjusį sezoną, tačiau viešai apie tai treneris, kurio asistentu dirba Kęstutis Kemzūra, prabilo tik dabar.

„Kartais gyvenime susiduri su dalykais, kurie neturi paaiškinimo, prasmės ar priežasties. Tokiais momentais turi daryti sprendimus, kurie parodo tavo tikrąjį charakterį“, – rašo D. Blattas.

Jis teigia, kad pirminė progresuojanti išsėtinė sklerozė jam buvo diagnozuota prieš kelis mėnesius.

„Tai autoimuninės sistemos liga, kuri įvairiai gali paveikti gyvenimo kokybę“, – sako strategas.

D. Blattas atskleidžia, kad jis kenčia dėl nuovargio ir problemų su kojomis – pusiausvyros išlaikymas ir jėgos trūkumas yra bene pačios rimčiausios krepšinio trenerio problemos.

„Esu palaimintas, kad man padeda ir įkvepia daugybė gerų ir mylinčių žmonių. Jie suvokia, kad jei aš atrodau ar funkcionuoju kažkiek kitaip, vistiek esu tas pats asmuo. Ir jie neleidžia man to pamiršti, jei esu truputį nuliūdęs. Esu treneris ir mano darbas yra vesti ir įkvėpti žmones. Turiu puikius daktarus ir fizioterapeutus, kurie man padeda įveikti sunkumus. Kaip galėčiau skųstis?

Esu treneris ir mano darbas yra vesti ir įkvėpti žmones. Turiu puikius daktarus ir fizioterapeutus, kurie man padeda įveikti sunkumus. Kaip galėčiau skųstis?

Mano situacija nėra piknikas, tačiau yra ir kas kenčia labiau. Aš atsakingas už tai, kad būčiau pavyzdžiu visiems kovojantiems už gyvenimą ir gyvenantiems geriausiai, kaip tik gali, ir niekada, niekada nepasiduoti“, – rašo D. Blattas.

D. Blattas krepšinio treneriu dirba nuo 1993-ųjų.

2014-aisiais su Tel Avivo „Maccabi“ komanda jam yra pavykę tapti Eurolygos čempionu.

2007-aisiais Rusijos rinktinę jis atvedė ant aukščiausio Europos krepšinio čempionato prizininkų pjedestalo laiptelio, 2012-aisiais Londono olimpinėse žaidynėse jo treniruojami rusai iškovojo bronzą.

Pažymėtina, kad pirmasis preparatas išsėtinei sklerozei gydyti oficialiai užregistruotas buvo tik 2018-aisiais. Plačiau apie tai galima paskaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)