4 porcijoms reikės:
125 g lęšių,
200 g ilgagrūdžių ryžių,
1 šaukštelis druskos,
1/2 šaukštelio pipirų,
60 g sviesto,
1/4 l vištienos sultinio,
300 g vištų krūtinėlių,
1 svogūnas,
40 g skaldytų migdolų,
1 šaukštas kapotų krapų.
Gaminame:
Į pusę litro verdančio vandens suberkite lęšius ir virkite 45 minutes, kitame puode į 1 litrą verdančio vandens suberkite ryžius ir virkite 12 minučių. Sietelyje nuvarvintus ryžius ir lęšius pagardinti druska ir pipirais.
Puode ištirpinkite 40 g sviesto, supilkite ryžius su lęšiais ir troškinkite, retsykiais pamaišydami ir pašlakstydami sultiniu.
Po 15 minučių sudėkite mėsą, supjaustytą smulkiais gabaliukais. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais.
Svogūnus apkepinkite su 10 g tirpinto sviesto, kol gražiai pagels. Tą patį padarykite ir su migdolais. Ryžiams baigiant virti, suberkite svogūnus, migdolus ir krapus. Viską gerai išmaišykite ir pagardinkite norimais prieskoniais.
Skanaus!