4 porcijoms reikės:

125 g lęšių,
200 g ilgagrūdžių ryžių,
1 šaukštelis druskos,
1/2 šaukštelio pipirų,
60 g sviesto,
1/4 l vištienos sultinio,
300 g vištų krūtinėlių,
1 svogūnas,
40 g skaldytų migdolų,
1 šaukštas kapotų krapų.

Gaminame:

Į pusę litro verdančio vandens suberkite lęšius ir virkite 45 minutes, kitame puode į 1 litrą verdančio vandens suberkite ryžius ir virkite 12 minučių. Sietelyje nuvarvintus ryžius ir lęšius pagardinti druska ir pipirais.

Puode ištirpinkite 40 g sviesto, supilkite ryžius su lęšiais ir troškinkite, retsykiais pamaišydami ir pašlakstydami sultiniu.

Po 15 minučių sudėkite mėsą, supjaustytą smulkiais gabaliukais. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais.

Svogūnus apkepinkite su 10 g tirpinto sviesto, kol gražiai pagels. Tą patį padarykite ir su migdolais. Ryžiams baigiant virti, suberkite svogūnus, migdolus ir krapus. Viską gerai išmaišykite ir pagardinkite norimais prieskoniais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją