Aliejinių dažų paliktos dėmės paprastai šalinamos tirpalu, gautu sumaišius benziną ir acetoną, o tada dar patrinamos amoniaku (jei nuo jo nesikeičia audinio spalva), kad jų visiškai neliktų.

Šviežios aliejinių dažų dėmės sudrėkinamos terpentinu arba acetonu ir po kurio laiko patrinamos benzinu, kad visiškai išnyktų.

Senas aliejinių dažų dėmes rekomenduojama iš pradžių sudrėkinti karštu terpentinu (buteliuką su šiuo skysčiu reikia šildyti įdėjus į indą su karštu vandeniu, o ne ant atviros liepsnos). Kai dėmė suminkštėja, ją reikia patrinti koncentruotu geriamosios sodos tirpalu, o tada išplauti sutepimo vietą šiltu vandeniu.

Dėmei suminkštinti kartais naudojamas sviestas. Jis užtepamas ant dėmės ir paliekamas kelioms valandoms. Tada dėmė valoma benzinu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)