Mūsų šalies atstovas nuotolį įveikė per 1 min. 51,21 sek.

Atrankoje dalyvavo 27 plaukikai, į finalą pateko aštuoni sportininkai.

Vyrų 200 m plaukimo krūtine rungties atrankoje lietuvis Andrius Šidlauskas tarp 16 dalyvių buvo antras (2.13,56) ir taip pat kovos finale.

Greičiau plaukė tik amerikietis Andrew Wilsonas (2.13,44).

FINA pasaulio plaukimo taurės etapai vyksta trijuose regionuose – Azijoje, Europoje ir Viduriniuose Rytuose. Iš viso plaukikus priims 7 šalių miestai. Sportininkai šiųmetinėje taurėje išsidalins 2,5 mln. JAV dolerių (apie 2,24 mln. eurų) prizinį fondą.

Visi etapai vyksta 50 m baseine, o plaukikai varžybų metu turi galimybę įvykdyti kvalifikacinius normatyvus į kitų metų Tokijo olimpines žaidynes.

Paskutinis FINA Pasaulio plaukimo taurės Azijoje etapas, į kurį taip pat vyks D. Rapšys ir A. Šidlauskas, bus surengtas rugpjūčio 15–17 dienomis Singapūre. Po jo šios varžybos sugrįš tik rudenį – spalio 4–6 dienomis plaukikai varžysis Budapešte (Vengrija), spalio 11–13 dienomis – Berlyne (Vokietija).

Pasaulio taurę užbaigs paskutiniai du etapai Viduriniuose Rytuose – lapkričio 1–3 dienomis sportininkus priims Kazanė (Rusija), o lapkričio 7–9 dienomis – Doha (Kataras).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)