Andrius Šidlauskas, kurio specializacija yra plaukimas krūtine, nuotolį įveikė per 2 min. 1,95 sek. ir nusileido tik kinui Qin Haiyangui, kuris buvo greitesnis 0,83 sek.

22-ejų panevėžietis pagerino savo asmeninį rekordą.

Trečias liko australas Thomasas Fraseris-Holmesas (2 min. 8,48 sek.). Atrankoje pasirodė 13 sportininkų.

Į finalą A. Šidlauskas iškopė ir plaukdamas 50 m krūtine. Finišavęs per 28,25 sek. jis užėmė aštuntą vietą tarp 13 konkurentų. Greičiausias buvo italas Nicolo Martinenghi (27,24 sek.).

Išvakarėse auksą 400 m plaukime laisvu stiliumi laimėjęs ir pasaulio taurės varžybų rekordą pagerinęs kitas trenerės Inos Paipelienės auklėtinis Danas Rapšys penktadienį varžėsi keturiskart trumpesnėje distancijoje.

Lietuvis (52,51 sek.) užėmė 13-ą poziciją tarp 24 dalyvių ir į finalą nepateko. Atranką laimėjo amerikietis Blake'as Pieroni (49,45 sek.).

Finalai vyks penktadienį, nuo 14.30 val. Lietuvos laiku.

Devyni Tarptautinės plaukimo federacijos FINA pasaulio taurės etapai vyksta trijuose regionuose – Azijoje, Europoje ir Vidurio Rytuose. Iš viso plaukikus priims 7 šalių miestai.

Sportininkai šiųmetinėje taurėje išsidalins 2,5 mln. JAV dolerių (apie 2,24 mln. eurų) prizinį fondą. Visi etapai vyksta 50 m baseine, o plaukikai varžybų metu turi galimybę įvykdyti kvalifikacinius normatyvus į kitų metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją