„Lietuvos geležinkeliai“ informavo, kad praktinius mokymus su Lenkijos geležinkelių bendrove „Polskie Linie Kolejowe“ vykdys pirmą kartą.

„Mokymų tikslas yra pasižiūrėti, kaip lenkai su lietuviais kartu dirba būtent prie „Rail Baltica“ projekto. Bus nuversta cisterna, ją pakels, tuo pačiu ji bus deganti – ją užgesins, pastatys. Lenkai atvyksta naująja vėže, lietuviai susitiks su jais“, – BNS sakė „Lietuvos geležinkelių“ atstovė Justina Molytė.

Pasak jos, Lenkijos atstovai atvyksta iš Baltstogės. Iš viso, kartu su „Lietuvos geležinkelių“ specialistais, pratybose dalyvaus apie 30 darbuotojų.

„Rail Baltica“ ruožo nuo Lenkijos sienos iki Mockavos geležinkelio stoties statybos baigtos 2015 metų birželį. Visą geležinkelį, kuris sujungtų Helsinkį, Taliną, Rygą, Kauną, Vilnių ir Varšuvą, planuojama nutiesti iki 2026 metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją