Lietuviai ne tik džiaugėsi aukso medaliais, bet ir pelnė kelialapį į šių metų lapkričio mėnesį Kinijoje vyksiantį pasaulio studentų trijulių krepšinio čempionatą. Tokius vardinius kelialapius Europos čempionate iškovojo tik dvi komandos – lietuviai ir finale su jais kovoję čempionato šeimininkai Porto technikos universiteto atstovai.

VDU krepšininkai finale Portugalus įveikė po nuožmios kovos 21:19.

Iš viso čempionate varžėsi 25 komandos, o VDU krepšininkai žygiavo vien pergalėmis - iškovojo penkias pergales grupių etape ir keturias – atkrintamosiose varžybose.

VDU komanda D grupėje tarp šešių komandų užėmė pirmąją vietą ir ketvirtfinalyje susitiko su C grupės trečios vietos komanda – Talino technikos universitetu (Estija). Lietuviai pergalę iškovojo dviejų taškų skirtumu – 18:16.

Pusfinalyje Zagrebo universiteto (Kroatija) komanda nukauta net 13 taškų skirtumu – 21:8.

„Per dieną teko žaisti po trejas rungtynes. Finalą žaidėme labai vėlai, bemaž vidurnaktį. Po varžybų nebuvo per daug jėgų ir švęsti bei džiaugtis. Pavakarieniavome ir kritome į lovas ilsėtis“, – lskl.lt sakė VDU komandos treneris Arūnas Juknevičius.

Anot jo, išties labai džiugu, kad VDU vėl įrodė, esanti stipriausia Europos komanda.

„Tas nuoširdus darbas ir atsidavimas duoda saldžių vaisių. Akimirkos, kai tampi čempionu ir ant kaklo kabina aukso medalius, neapsakomos. Dėl tokių akimirkų išties verta gyventi ir aikštėje atiduoti visą savo širdį“, – kalbėjo Europos studentų čempionai VDU krepšininkai.

Prieš kelias dienas VDU krepšinio komanda Poznanėje (Lenkija) tapo Europos universitetų krepšinio čempionato bronzine prizininke. Kaimyninėje šalyje dalyvavo daugiau kaip 400 dalyvių iš 14 šalių.

„Auksas, iškovotas Portugalijoje, pasaldino pergalę Lenkijoje. Žinoma, norėjome iškovoti auksą ne tik trijulių čempionate, bet ir su didžiąja krepšinio komanda Poznanėje, tačiau tąkart šiek tiek pritrūko sėkmės. Labai džiaugiuosi, kad atsigriebėme Portugalijoje“, – kalbėjo VDU treneris.

Portugalijoje naudingiausiu čempionato žaidėju tapo Aurimas Urbonas, o Marijus Užupis dar pademonstravo ir puikias snaiperio savybes - snaiperio konkurse užėmė antrąją vietą.

VDU krepšininkai savo trofėjų kolekcijoje turi daugybę Europos studentų čempionų titulų, praėjusiais metais VDU ekipa Kinijoje vykusiame trijulių krepšinio čempionate pasipuošė bronzos medaliais.

„Šiemet norėtųsi planetos pirmenybėse pakilti dar aukščiau. Rudenį matysime, ar mums tai pavyks“, – sakė A. Juknevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)