Tiesa, tam, kad pajustų tai, ką reiškia vairavimas po taurės, o gal ir daugiau, alkoholio, eksperimento dalyviams svaigiųjų gėrimų vartoti nereikėjo.

Laidos vedėjas Paulius Garkauskas išbandė specialius akinius, kurie iškreipia vaizdą būtent taip, kaip atitinkamai apsvaigęs asmuo. Priklausomai nuo poreikio, tokie akiniai gali parodyti, kaip pasaulį mato tas, kurio kraujyje alkoholio koncentracija siekia 0,4 promilės, o gali – ir 1,5 promilės.

Su specialiais akiniais P. Garkauskas bandė įveikti paprastą trasą, tačiau net ir elementarus išbandymas pasirodė sunkiai įveikiamas.

„Čia tik bandymas, tačiau mūsų keliuose mes galime sutikti tokių vairuotojų, kurie kelią mato būtent taip. Tai yra baisu – suvokti situacijos taip matant kelią ir aplinką tiesiog neįmanoma“, - po testo teigė P. Garkauskas.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)