Paskutinį sykį Lietuvos rinktinės marškinėlius P. Jankūnas vilkėjo dar 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kai komandą treniravo Jonas Kazlauskas.

Dėl įvairių aplinkybių Pauliui teko praleisti ir 2017-ųjų Europos čempionatą, ir visą atrankos į šių metų planetos pirmenybes ciklą, todėl dabar, atvykęs jau į D. Adomaičio vadovaujamos rinktinės stovyklą, „Žalgirio“ klubo simboliu tapęs krepšininkas neslepia – nacionalinės komanda jam atrodo kitokia nei anksčiau.

„Rinktinės veidas labai pasikeitęs – visų pirma todėl, kad žaidėjai kiti. Kažkas išėjo, baigė karjeras, daug kas ir atėjo. Aptarnaujantis personalas daugmaž tas pats, bet trenerių štabas kitas – aišku, treneriai rinktinėje dirba nebe pirmus metus, bet man, atvažiavusiam čia po pertraukos, atrodo, jog treneriai yra nauji.

Bet kuriuo atveju, labai smagu atvažiuoti į stovyklą, pamatyti ir senus, ir naujus veidus – atrodo, kad nuotaikos yra puikios ir visi draugiškai sutaria“, – pirmadienį Panagos „Vanagupės“ viešbutyje kalbėjo 205 cm ūgio puolėjas.

„Žalgirio“ kapitonas pripažįsta, kad praėjęs klubinis sezonas asmeniškai jam buvo išskirtinai sudėtingas.

„Sezonas buvo sunkus ir fiziškai, ir psichologiškai, turėjau visai kitą vaidmenį nei anksčiau. Nuolatinės traumos, kiek pažaidi – ir vėl trauma. Tai buvo labai sudėtingas periodas, bet viskas jau baigėsi, tikiuosi ateityje nesugrįš, – teigė krepšininkas. – Apskritai manau, kad rinktinės stovyklai pasirengiau gerai. Daug konsultavomės su medikais, stengėmės visas problemas išgydyti ar apgydyti kiek galima geriau. Prasideda treniruotės, krūviai salėje, tada viskas ir paaiškės“.

Paklaustas, ar kliūčių vykti į pasaulio čempionatui besirengiančios Lietuvos rinktinės stovyklą nedarė „Žalgirio“ klubas, į atrankos ciklo rungtynes savo žaidėjus išleisdavęs labai sunkiai, Paulius purtė galvą.

„Ne, netgi priešingai – norėjo, kad pradėčiau sportuoti ir į sportinį ritmą, į sportinę formą būtų galima greičiau sugrįžti, kad turėčiau ilgesnį pasiruošimą klubiniam sezonui“, – pažymėjo sunkusis krašto puolėjas.

Pasiteiravus, ką galvoja apie savo poziciją aikštėje, P. Jankūnas nusišypsojo: „Aplink įspūdingi žaidėjai, bet viskas yra gerai – konkurencija didelė. Kiek pamenu, tarp aukštaūgių rinktinėje visada būdavo konkurencija. Manau, kad labiausiai dėl to džiaugiasi treneriai, nes tarp aukštaūgių turi didelį pasirinkimą. Kas labiausiai tiks trenerio taktikai, tą jis ir pasirinks į galutinę sudėtį“.

P. Jankūnas pripažino, kad jį gerokai nustebino iš rinktinės kandidatų sąrašo birželį išbraukto Antano Kavaliausko sprendimas pabaigti sportinė karjerą.

„Sezono metu tarp mūsų buvo įvairių kalbų, diskutavome, kiek bežaisime, kokia ateitis. Tačiau neslėpsiu, jo sprendimas mane nustebino – Antanas galėjo dar metus kitus pažaisti, juolab kad ir tos sveikatos buvo. Bet kuriuo atveju, tai buvo jo sprendimas, jis pasirinko geriausią variantą sau ir savo šeimai, o dabar mėgaujasi gyvenimu“, – teigė P. Jankūnas.

Pirmadienį treniruotes Palangoje pradėjusi Lietuvos rinktinė kurorte prakaitą lies iki rugpjūčio 1-osios. Tuomet krepšininkų laukia skrydis į Ispaniją, kur Pamplonos mieste rugpjūčio 2 d. jie žais pirmas kontrolines rungtynes su Ispanija.

Planetos pirmenybės Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)