„Naujuoju katilu bus galima efektyviau dirbti vasarą, kai šilumos poreikis yra mažas. Kadangi katilo galia yra tik 0,99 MW, jo pajėgumas bus išnaudojamas faktiškai 100 proc., - sako AB „Kauno energija“ Katilinių skyriaus vadovas Kęstutis Kvedaravičius. – Katilo galia faktiškai atitinka vasaros šilumos poreikį karštam vandeniui ruošti. Šiuo metu Noreikiškių katilinėje vasaros laikotarpiu šiluma gaminama dujiniais katilais, žiemos laikotarpiu naudojamas 4 MW galios biokuro katilas.“

Naujuoju katilu šiluma būtų gaminama ne šildymo sezono metu karštam vandeniui ruošti ir pagal poreikį šildymo sezono metu.

Įdiegus naująjį katilą, kaip teigiama „Kauno energijos“ pranešime, turėtų sumažėti kuro sąnaudos gaminant šilumą ne šildymo sezono metu, tuo pačiu turėtų padidėti katilinės efektyvumas.

Projekto vertė, kaip skelbiama bendrovės pranešime, – 376 tūkst. eurų be PVM. Iš jų apie 147,3 tūkst. eurų be PVM sudarys Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama. Parama – tai negrąžintinos lėšos, kurių nereikės sumokėti vartotojams.

Danijos firmoje „Jutsen Energiteknik“ pagaminta įranga - katilas ir jo komplekto dalys jau atvežtos į Noreikiškių katilinę.

Rangos sutartis projektui įgyvendinti pasirašyta 2019 m. kovo 22 d. Projekto darbus rangovas turės pabaigti ir sumontuotus įrenginius priduoti atitinkamoms institucijoms per 8 mėnesius nuo sutarties pasirašymo dienos.

Noreikiškių centralizuotai tiekiamos šilumos vartotojams padidės šilumos tiekimo patikimumas, efektyvesnis katilinės veikimas leis dar labiau sumažinti šilumos gamybos sąnaudas bei kurti prielaidas šilumos kainai mažėti, teigia „Kauno energija“.

Naujuoju katilu bus galima užtikrinti visą Noreikiškių ir Akademijos gyvenviečių centralizuotai tiekiamos šilumos poreikį ne šildymo sezono metu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją