„Esame sau griežtai deklaravę, kad Aludarių dieną švęsime būtent tą dieną, kada ji ir turi būti švenčiama – liepos 18-ąją. Kaip juokaujame, tokia yra mūsų bravoro rodoma pagarba aludariams – tikriesiems alaus dievams. Taigi šiemet vėl vyks visos dienos programa visame mieste: pradėsime teatralizuota aludarių šventei skirta eisena ir galiausiai nusėsime „Volfas Engelman Studijos“ vasaros terasoje, kurioje ruošiama ne tik koncertinė programa, bet ir išskirtinio, šiai progai kurto meno projekto pristatymas“, – pasakojo Marius Horbačauskas, „Volfas Engelman“ generalinis direktorius.

Nuo Kauno pilies, 13 val., pajudės teatralizuota eisena, kurios įspūdingą reginį bus galima lydėti iki pat bravoro. Šventės šaukliai su procesija jau apie 17 val. pasieks bravoro prieigas, kur bus atkimšta šiai progai sukurto specialaus gėrimo statinė ir pristatytas naujausias menininko Žygimanto Amelyno kūrinys – įspūdinga „Volfas Engelman“ bravoro pastato dekoracija, sukurta gatvės meno principu, rašoma pranešime spaudai.

„Tai aiškaus laikmečio neturinti akimirka iš Kauno senamiesčio gyvenimo. Daugelis vaizdų ir įspūdžių mūsų atmintyje lieka kaip nuotrauka, kaip atvirukas. Kauno senamiesčio architektūros apsuptyje sustabdytas laikas – vieni žmonės gėrė kavą, kiti skaitė laikraštį ar ėjo pro šalį. Labai panašus gyvenimas atsikartos realybėje, kai bus šalia piešinio pastatyti tokie patys lauko skėčiai, stalai ir susirinks žmonės“, – apie gatvės menu virtusią pastato dekoraciją pasakojo menininkas.

Ž. Amelynas su komanda Kaune jau yra dekoravęs ne vieną lauko ar vidinę pastato sieną. Vienas žymiausių kūrinių, jau tapęs bene simboliniu Kaune – „Senelis išminčius“. Jo sprendimų galima pamatyti ir „Volfas Engelman Studijos“ interjere, atspindinčiame aludarystės tradicijas ir tarpukario dvasią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)