„Liepos 16-os naktį nepastoviai debesuota. Šiaurės vakarinėje šalies pusėje daug kur palis. Vėjas pietinių krypčių, 4–9 m/s, pajūryje iki 13 m/s. Žemiausia temperatūra 9–14 laipsnių“, – skelbiama hidrometeorologijos tarnybos internetiniame puslapyje.

Nurodoma, kad antradienis bus debesuotas, o vietomis numatomi ir gausūs lietūs su perkūnija, kai kur prognozuojama kruša ar net škvalas. Siaus ir gūsingas vėjas.

„Dieną debesuota. Lietus, kai kur gausus, daug kur perkūnija, vietomis kruša, škvalas. Vėjas pietinių krypčių, antroje dienos pusėje pereinantis į vakarų, šiaurės vakarų, 8–13 m/s, vietomis gūsiai 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra 18–23, vakariniuose rajonuose vietomis 15–17 laipsnių“, – skelbia meteo.lt

Kaip matyti iš kritulių žemėlapio, gausus lietus Lietuvos vakarinę dalį pasiekti turėtų ryte, o vėliau keliaus per visą šalį – po pietų gausiai lyti gali Šiauliuose, Panevėžyje, Kaune ir Alytuje. Vakarop krituliai turėtų pasiekti ir Vilnių.

kaip skelbia portalas gismeteo.lt, trečiadienį jau bus ramiau, tačiau trumpalaikio lietaus neišvengsime, nežadamas ir karščio sugrįžimas.

„Trečiadienį taip pat sulauksime trumpalaikio lietaus, tačiau debesys protarpiais leis ir saulei pasirodyti. Išsilaikys vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Nakties metu vyraus 9–14 laipsnių šiluma.

Dieną Vilniuje ir Kaune temperatūra sieks 21, Šiauliuose ir Panevėžyje 20 laipsnių šilumos. Klaipėdoje bus apie 18 laipsnių šilumos“, – rašoma portale.

Ketvirtadienį sinoptikai taip pat žada trumpalaikį lietų, naktį temperatūra sieks 10-15 laipsnių šilumos, dieną termometrų stulpeliai kils iki 21-23 laipsnių.

„Penktadienį lietaus debesys pamažu trauksis, tad skėčio gali prireikti jau tik kai kur. Temperatūra stiebsis aukščiau, dažniau palepins saulė. Naktį vyraus 10–16 laipsnių šiluma.

Dieną Vilniuje ir Kaune oras šils iki 23, Panevėžyje iki 22 laipsnių. Šiauliuose bus apie 21, Klaipėdoje apie 20 laipsnių šilumos“, – rašoma portale gismeteo.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)