Pasak „Camelia“ vaistininkės Jurgos Juknevičienės, net ir reguliariai valantis dantis, negalima užtikrinti idealios jų švaros. Jausdami bendrą burnos švarą, galėsite pilnavertiškai mėgautis ir sveika šypsena. Todėl be dantų valymo šepetėliu, į kasdienės priežiūros rutiną specialistė rekomenduoja įtraukti ir papildomų priemonių, rašoma pranešime spaudai.

Liežuvio valiklis. Tai priemonė, kurią vaistininkė rekomenduoja naudoti, siekiant pašalinti mikrobus nuo liežuvio, kur jie itin kaupiasi. Burnos ertmėje ant liežuvio dauginasi daug bakterijų ir auga grybelis, lieka maisto likučių, negyvų ląstelių. Visa tai, kas susiję su burnos ir organizmo sveikatos problemomis, keliais valomaisiais judesiais galima pašalinti šiuo valikliu. Jį rekomenduojama naudoti po kiekvieno dantų valymo ir siekti, kad taptų kasdieniu ritualu.

Burnos skalavimo skystis. Pirmiausia jis apsaugo burną nuo nemalonaus kvapo ir suteikia profilaktinę apsaugą. Burnos skalavimo skysčiai padeda pašalinti ant gleivinės užsilikusius maisto likučius ar su šepetėliu nuo dantų nuvalytus mikrobus, todėl juos rekomenduojama naudoti po kiekvieno dantų valymo.

Tam, kad mikrobai nesugrįžtų atgal į tarpdančius – skalavimo priemonės padės tinkamai juos pašalinti. Svarbu kruopštumas – atsakingai išskalavus burnos ertmę, itin sumažinsite tikimybę formuotis kariesui ir kitoms nemalonioms ligoms, atsirandančioms dėl neteisingos burnos priežiūros.

Dantų siūlas. Priemonė, kurią specialistai būtinai rekomenduoja naudoti. Pasak „Camelia“ vaistininkės, juo naudotis taip pat reikėtų reguliariai, tik svarbu nepamiršti, kad į tarpdančius jis patekti turi judesio pagalba. Teisingam jo naudojimui, vaistininkė pataria aplink dantis stengtis formuoti „C“ raidę ir traukti siūlą pirmyn-atgal. Dantų siūlas, judesio pagalba, padės pašalinti maisto likučius iš tarpdančių, kurių nepasiekė šepetėlio šereliai. Šią procedūrą pakartoti reikėtų su kiekvienu dantimi atskirai.

Vieno danties šepetėlis. Įprasta manyti, kad vieno danties šepetėlį naudoja tik žmonės, nešiojantys dantų breketus ar plokšteles, tačiau tai nėra tiesa. Šį šepetėlį rekomenduojama naudoti visiems po dantų valymo įprastu dantų šepetėliu. Vieno danties šepetėlis lengviau išvalo vietas prie dantenų jų nedirginant, geriausiai pasiekia krūminius, galinius, susigrūdusius dantis. Taip pat tinka jautrius dantis turintiems žmonėms, puikiai nuvalo susidariusias minkštas dantų apnašas.

Gydomosios dantų pastos ir balinamasis efektas. Jei pastebėjote, kad dantys praradę savo baltumą, naudokite priemones, skirtas jam atkurti. Dantų pastos su juoduoju moliu ar fluoridu ne tik padės susigrąžinti dantų baltumą, bet ir leis stiprinti jų emalį, apsaugant dantis nuo karieso ir kitų pažeidimų.

Jautresnių dantų ar kraujuojančių dantenų priežiūrai rinkitės gydomąsias dantų pastas su natrio, aliuminio fluoridu ar aminofluoridu. Šie ingredientai padeda apsaugoti dantų audinius nuo rūgščių ir ėduonies, stiprina dantenas ir saugo jas nuo uždegimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)