Berneen tapo antrojo Nepriklausomo Pietų Afrikos Respublikos kino festivalio organizatore. Kartu su režisieriumi Ryanu Krugeriu, kuris ir anksčiau kūrė jos vaizdo klipus, Keiptaune jie subūrė daugybę kino mėgėjų ir šios industrijos profesionalų iš viso pasaulio.

„Tai tarptautinis trumpametražių filmų festivalis, kuriame galima išvysti ir dokumentikos, ir animacijos, muzikinių vaizdo klipų iš viso pasaulio. Šio festivalio tikslas yra pasauliui pristatyti nepriklausomus kino kūrėjus. Šiemet festivalyje buvo pristatytas ir sero Richardo Bransono filmas, tad galite matyti, jog tai labai skirtingų kino kūrėjų darbai.

Šis festivalis apėmė ne tik Keiptauną, bet ir kitus miestus, tačiau raudonojo kilimo renginys vyko būtent minėtame mieste“, – kalbėjo atlikėja.

Berneen sako, jog šis festivalis tikrai taps tradicija ir jau kitąmet startuos dar didesnis bei apims dar daugiau miestų. Pasiteiravus, ar ji ketina į šią savo veiklą įtraukti ir Lietuvos kūrėjus, Berneen sakė, jog tai priklauso nuo pačių režisierių, kurie norėtų dalyvauti. „Aš pati labai didžiuojuosi Lietuvos kinu. Šiemet dalyvavo keletas kūrėjų iš Rusijos, Latvijos ir Lenkijos. Tikiuosi, kad kitąmet sulauksime ir lietuvių.

Ir pati planavau grįžti į Lietuvą šiemet ir nufilmuoti keletą vaizdo klipų čia, bet, deja, mano planai pasikeitė ir dabar turiu vykti į filmavimus Keiptaune bei Los Andžele. Lietuva tokia graži šalis, jog tikrai tikiuosi, kad čia galėsiu nufilmuoti dar ne vieną klipą. Tikrai nepamiršau muzikos ir jos neketinu palikti. Kartais tikrai tikrai apgailestauju, kad ne viskas vyksta taip greitai, kaip norėčiau.

Ryšio su Lietuva aš niekada neprarandu. Ir kuriant mano naujausią dainą „Rocket“ prie to prisidėjo lietuviai. Žodžius rašiau kartu su Gajumi Milkeraičiu. Prie to, jog ji išvystų dienos šviesą, taip pat prisidėjo ir „Grammy“ laimėtojai Mattas Howe'as ir Mazenas Muradas, kurie dirbo su tokiomis žvaigždėmis kaip Whitney Houston, Lauren Hill ir Westlife. Tai tikrai nuostabi komanda“, – pasakojo atlikėja.

Jau netrukus Berneen keliaus į JAV ir Kanadą, kur liepą ir rugpjūtį praleis toliau kurdama muziką. Tačiau ir čia jos planai yra persipynę su kinu. „Taip pat gavau pagrindinį vaidmenį eksperimentiniame filme „Jaena“. Na, o kitąmet ketinu kurti filmą Los Andžele ir tikiuosi, kad tai bus įdomus projektas. Kol kas negaliu atskleisti detalių, bet esu labai laiminga dėl šio savo darbo“, - planais dalijosi Lietuvoje puikiai pažįstama atlikėja, kuri išgarsėjo LNK muzikiniame realybės šou „Kelias į žvaigždes" ir ilgą laiką vedė laidą KK2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)