Akimis žmogus nesąmoningai siunčia daugybę signalų, kuriuos kiti gali taip pat nesąmoningai pagauti. Labai svarbu pastebėti vyzdžių būseną, nes jie, kaip ir širdis, nuolat nepastebimai pulsuoja. Prislėgta nuotaika, niūrumas, pyktis, irzlumas matyti iš susiaurėjusių vyzdžių („gyvatės“ akys). Susijaudinimas, susidomėjimas, džiaugsmas ir kitos panašios būsenos vyzdžius verčia plėstis. Erotinį susidomėjimą potencialiu partneriu visada lydi išsiplėtę vyzdžiai.

Vyras medžioklėje

Išvydęs patinkančią moterį, vyras dažniausiai siunčia tokius signalus (tai gyvūnų patino „gražinimosi“ atgarsis): glostosi plaukus, pasitaiso kaklaraištį, apykaklę, švarką ir kt. Jis žiūri vadinamuoju intymiu žvilgsniu, kuris apibūdinamas tuo, jog nuo partnerio akių linijos nusileidžia žemiau smakro, dažniausiai iki krūtinės. Be to, jo akys partnerio akis ir krūtinę fiksuos ne mažiau kaip du trečdalius bendravimo laiko.

Jeigu esate atidžios, pastebėsite, kad taip į jus žiūrinčio vyro vyzdžiai išsiplėtę. Būdinga ir „rankų ant klubų“ poza. Tokio vyro batų nosys bus nukreiptos į jūsų pusę, net jeigu kalbatės iškart su keliais pašnekovais. O moterys turi kur kas daugiau patikusių vyrų viliojimo signalų.

Moteris ir jos pasirinkimas

Manoma, kad moteris, susižavėjusi potencialiu sekso partneriu, ilgai žiūrės išsiplėtusiais vyzdžiais, šnairuos, nusukdama žvilgsnį susidūrus akims (erzinantis žvilgčiojimo pojūtis), neretai žvelgs per šiek tiek pakeltą petį.

Viliojančiu erotiniu gestu laikomas moters riešų demonstravimas vyrui. Tai lengviausiai pastebėti, kai moteris rūko arba manipuliuoja kokiu nors daiktu (taure, rankine...). Jeigu regos lauke atsiduria patinkantis vyras, moteris nesąmoningai šiek tiek praskečia kojas (nepriklausomai nuo to, ar ji sėdi, ar stovi), einant stipriau siūbuoja klubais. Truputį praverta burna, lūpų apvedimas liežuviu laikomas viliojančiu erotiniu veiksmu. Atkreipkite dėmesį, kaip šie judesiai panaudojami daugelyje reklamų, taip pat į vulgarų stilių, ryškiais dažais smarkiai pabrėžiant lūpas.

Siūlomi ir papildomi „gundymo“ būdai:

1. „Lemtingas“ žvilgsnis

Tai tik sugebėjimas parodyti, kad jūsų pašnekovas tą akimirką jums yra įdomiausias ir svarbiausias pasaulyje. Tai žvilgsnis, rodantis, kad visas dėmesys skiriamas pašnekovui. Svarbiausia – sugebėjimas žvelgti žmogui tiesiai į akis, savo dėmesiu leisti pajusti, jog viskas, ką taria jo lūpos, - puiku, unikalu, įspūdinga!

2. Pokalbio menas

Prisiminkime Deilą Karnegį: kiekvienas mėgsta kalbėti apie save. Vadinasi, pašnekovui reikia rodyti nuoširdų susidomėjimą. Pateikite bet kokius klausimus, teiraukitės apie jo darbą, pomėgius, įpročius, mėgstamus patiekalus ir kt. Klausinėkite bet ko, kad tik tai būtų susiję būtent su juo! Žinoma, reikia ypatingo takto, kad neatrodytumėte įkyrus, smalsus, įžūlus. Čia nebūna smulkmenų („koks gražus jūsų kaklaraištis!“, „jūsų nuostabūs lūpų dažai!“, „ar jūs visada taip šukuojatės?“ ir kt.). Mintyse pabandykite save įsivaizduoti šio interviu, nuo kurio rezultatų priklauso jūsų gyvenimas, reporteriu.

3. Subtilus meilikavimas

Kiekvieno mūsų viduje (prisiminkime E. Berną) slypi bailus ir nepasitikintis vaikas. Kai žmogui sakoma, jog jis įdomus, žaviai šypsosi ir kt. arba kad apie jį girdėjo daug gera, jam tai patinka. Tai normalu.

4. Kreipimasis vardu

Dažniau raskite progą į pašnekovą kreiptis vardu. Deilas Karnegis pastebėjo, jog kiekvienas žmogus savo vardo gali klausytis be galo.

5. Maksimali parama

Reikia stengtis kuo labiau pritarti pašnekovo idėjoms, pareiškimams, pasiūlymams (suprantama, jeigu tai neprieštarauja jūsų principinėms pozicijoms). Taip tarsi simboliškai pranešate: „Mes kartu!“

6. Atiduoti, kad paimtum

Nebijokite nusileisti partnerio interesų naudai. Vėliau jis grąžins viską ir dar daugiau.

7. Reikškite savo jausmus

Kartais nereikia bijoti parodyti dėkingumą, pritarimą, susižavėjimą, entuziazmą. Visi trokšta šilumos ir švelnumo, pritarimo ir pripažinimo. Jeigu sugebate tai išreikšti – puiku!

8. Lieskite

Pasitaikius tinkamai progai – prisilieskite prie pašnekovo. Per glamonę, gestą, prisilietimą užsimezga ypatingas kontaktas.

9. Būkite atidūs partneriui

Stenkitės suprasti, ko būtent norėtų šis žmogus, ko jis tikisi konkrečiai iš jūsų.